Am angajat o persoana care era in somaj (cu indemnizatie), chiar cand a terminat 1 an de somaj. După o luna de la angajare, persoana a fost diagnosticată cu neoplazie (cancer mamar) si solicită concediu medical cod 14. Nu stiu cum se calculează retribuția in acest caz. In lege spune ca se face media salariului din ultimele 12 luni, dar in acest caz, in ultimele 12 luni a avut indemnizatie de somaj de 551 lei. Ma raportez la aceasta suma sau la salariul dinainte de somaj? Va rog, astept un raspuns clar si baza legală. Personal, in lege nu am gasit specificata aceasta situatie (sau n-am stiut unde sa caut). Multumesc!
Cm in somaj
ContSters74221
cum se procedeaza cand un fost salariat,se afla in somaj de 3 luni, iar doctorul de familie i-a prescris cm 14 zile.
cum trebuie sa procedeze cel aflat in ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor somaj
sdaniel
Buna ziua,
Din cate am inteles din discutiile de pe acest forum, calculul idemnizatiei de somaj este:75% din salariul de baza minim pe tara (450RON) la care ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.