avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CM cod 14
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CM cod 14

Am angajat o persoana care era in somaj (cu indemnizatie), chiar cand a terminat 1 an de somaj. După o luna de la angajare, persoana a fost diagnosticată cu neoplazie (cancer mamar) si solicită concediu medical cod 14. Nu stiu cum se calculează retribuția in acest caz. In lege spune ca se face media salariului din ultimele 12 luni, dar in acest caz, in ultimele 12 luni a avut indemnizatie de somaj de 551 lei. Ma raportez la aceasta suma sau la salariul dinainte de somaj? Va rog, astept un raspuns clar si baza legală. Personal, in lege nu am gasit specificata aceasta situatie (sau n-am stiut unde sa caut). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elgi , utilizator 22:56, 9 Octombrie 2019
Da, se ia in calcul si indemnizatia de somaj pentru calcularea mediei veniturilor obtinute in ultimele 6 luni dinaintea CM.

Cereti o adeverinta de la AJOFM.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire concediu medical crocoi crocoi Buna ziua,am fost operat de cancer gastric acum 5 luni,beneficiez de concediu medical pe cod 14(neoplazii),care spune ca este platit 100%.Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Cm in somaj ContSters74221 ContSters74221 cum se procedeaza cand un fost salariat,se afla in somaj de 3 luni, iar doctorul de familie i-a prescris cm 14 zile. cum trebuie sa procedeze cel aflat in ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor somaj sdaniel sdaniel Buna ziua, Din cate am inteles din discutiile de pe acest forum, calculul idemnizatiei de somaj este:75% din salariul de baza minim pe tara (450RON) la care ... (vezi toată discuția)