avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pensie alimentara

Buna ziua,
Pana acum o luna de zile am fost in proces cu fostul sot privind program vizitare minor, el avand castig de cauza prin diverse mijloace luand copilul la el, mie nepermitandu-mi sa il vizitez. Dupa ce s-a terminat primul proces in decembrie 2018, mi-am intrebat fostul avocat cum procedez cu pensia alimentara. Mi-a spus ca pana nu vine decizia de la tribunal sa nu platesc nimic si nici dupa aceea deoarece fie facem recurs, fie incepem un alt proces in care sa mi se faca mie program de vizita. Mi s-a parut ciudat, am facut un cont in care am depus lunar 25% din venitul lunar +150 lei pensie restanta ca asa a stabilit instanta sa platesc eu pensie restanta pt tot anul 2018. Greseala mea a fost ca nu am anuntat fostul sot de acest cont, pt ca intre noi doi nu exista niciun fel de comunicare de dupa divort, motiv pt care ma executa silit. Am inceput un alt proces in care am cerut eu program de vizita, care s-a terminat de la prima infatisare cu acordul partilor. a doua zi de dupa acest proces, am primit instiintare de executare silita cu o suma fabuloasa, pensia restanta 2018-2019+ cheltuieli de executare. Am mers la executor i-am explicat ca eu am un cont in care am depus incepand cu 2019 pensia lunara+cate 150 lei pensie restanta. Nici nu a vrut sa auda de acest cont pe motiv ca fostul meu sot nu a stiut de el. si ca vrea banii in contul cerut expres de el+cheltuieli de judecata, a zis sa astept somatia si ca pe urma stam de vorba, ca imi va face totusi o reducere. Bun! Am asteptat somatia, am vazut suma care efectiv mi-a dat lumea peste cap. Am tot intrebat familia, prietenii cum sa procedez. Majoritatea mi-au spus sa accept sa mi se faca poprire pe salariu si sa le dau si eu banii cu taraita in bataie de joc, cum a procedat si el cu mine. Eu, vanitoasa si cu frica de Dumnezeu, am zis NU, ca poate vreodata vreau vreun credit sau ca afla lumea si o sa intru in pamant de rusine cu asa ceva, am scos suma din contul care il facusem, mi-am "rascolit pusculita" si aproape am completat suma ceruta de executor, fara 602 lei aveam suma. Am facut o adresa scrisa catre ei in care ceream reducerea si am secificat suma de care dispun, am trimis-o pe mail asa cum mi-a spus secretara la telefon. De 2 sapt astept raspuns. Am trimis luni cererea, joi am sunat, mi s-a spus ca dl executor e in concediu sa revin miercuri cu tel, am revenit miercuri ca nu e la birou sa revin vineri, Ieri m-a luat frica ca nu cumva sa ma trezesc cu jandarmi peste mine sau doamne fereste cu dobanzi si alte minunetii si am depus suma de care dispuneam in cont, pe chitanta am rugat operatoarea bancii sa scrie care e suma pensiei restante si care e suma executarii, evident la jumatate de cat ceruse biroul executor. Am scanat chitanta, impreuna cu o alta adresa de inaintare in care solicit sa imi accepte acea suma, cu chitante dupa pensiile urmatoarelor luni de dupa primirea somatiei, gen, ca sunt la zi cu toate si azi am sunat iar la biroul executor, dar nu imi raspund. Ce pot face in cazul acesta? oricum consider ca nu e de datoria mea sa platesc executorul silit, este un abuz si ca trebuie platit de cine a solicitat serviciile lui. Mie mi se pare ca trage de timp sa ma faca datoare si de alte chestii. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot depune vreo plangere undeva sau cum ma sfatuiti sa procedez? Mentionez ca am toate inregistrarile telefonice purtate atat cu secretara cat si cu dansul.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:38, 4 Octombrie 2019
Este obligația dumneavoastră să plătiți cheltuielile de executare silită, că așa spune legea. Cheltuielile de executare sunt suportate de debitor, iar debitorul sunteți dumneavoastră.

Banii trebuiau trimiși prin mandat poștal, sau depuși într-un cont al creditorului, adică al părintelui rezident, NU în contul dumneavoastră. Executarea silită în cazul de față este legală.

Banii depuși în contul bancar al dvs, reprezinta economii personale, nu pensie de întreținere.

Dacă onorariul executorului judecătoresc vi se pare exagerat de mare, aveți dreptul legal să formulați contestație la executare, prin care să cereți ca instanța de judecată să reducă onorariul la o sumă mai realistă.

BEJ-ul nu o să vă facă nici o reducere, dacă nu va fi obligat de un judecător. Instanțele de judecată sancționează executorii care profită de executarea silită a pensiei de întreținere, reducând drastic onorariile exagerate.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Eu zic sa va mai imprumutati si cei 602 lei lipsa de la un prieten, familie...si sa scapati de toata povestea asta...
sau sa specifice dumnealui, executorul, pe chitanta ca renunta la suma de 602 lei ce ii revin ca si cheltuieli de judecata, ramanad cu restul...
Altfel cei 602 lei se pot transforma* in mult mai mult prin aplicarea dobanzilor si a altor cheltuieli de executare.
Odata suma stransa faceti plata in contul specificat de executor, nu in alt cont, si treceti la detalii ce reprezinta suma...
Da, ceea ce nu ati inteles sau probabil m-am exprimat eu gresit, e ca dupa ce a venit somatia, eu am facut o cerere dupa cum insusi executorul mi-a sugerat in care sa solicit o reducere a cheltuielilor de executare silita.
Eu am facut asta si de doua saptamani astept raspunsul lor in care sa spuna "da, sunt de acord cu suma propusa de dvs." sau "nu, nu sunt de acord cu suma care o propuneti".
Temerea mea e ca trece timpul si vor adauga alte cheltuieli peste cele care mi le-au trimis in somatie.
Eu am depus ieri suma cu pensia restanta in valoare de 9402lei + 868llei cheltuieli de executare ( suma cu cheltuieli de executare fiind in total de 1442 lei sau ceva de genul). Restul de bani nu ii am .....de unde sa ii iau dintr-un salariu de 1700 lei, ca nu imi cresc mie in copaci banii, in plus mi se pare important copilul nu buzunarul executorului.
In acel cont nu erau economiile mele, erau banii copilului meu si contul era exclusiv pe numele lui.
Ceea ce eu incerc sa spun, e ce fac daca ei trag de timp in asa hal si mai aduga alte penalitati. Nu ar fi fost normal sa raspunda la adresele trimise? Am facut eforturi supraomenesti ca sa completez suma care o aveam in contul copilului cu diferenta ceruta de executor, muncesc pt banii care ii dau,din greu chiar si numai cine freaca menta nu stie cat de greu ii e unui cetatean corect sa faca efortul care il fac eu, legea imi permite sa nu platesc totul o data, stiti foarte bine ca probabil ca mine sunt 1 la 1 000 000 care dau toti banii o data, daca am legea de partea mea aici, si sunt un bun "crestin" de ce ma impiedica si trag de timp. Eu ce pot face sa opresc o alta somatie, o dobanda in plus. Pt ca eu am sunat azi de pe nr meu de tel si nu au raspuns, suna putin, apoi dadea ton de ocupat, cand am sunat de pe nr actualului meu sot pe care ei nu il aveau, nu au raspuns prima data, dar la 5 min dupa aceea au sunat inapoi cand a aflat despre ce era vorba a sucit-o ca are pe cineva in birou si ca ma va contacta ulterior. Nu sunt paranoica, dar tind sa cred ca .....intelegeti ce doriti!
nu imi raspunde la tel, despre asta vorbesc, ca nu imi raspunde ca sa stiu daca accepta sau nu suma, ca sa stiu ce am de facut
Credeti ca daca accepta nu raspundea pana acum?
Eu zic ca da...
Faceti ce am scris mai sus si gata, terminati cu asta si concentrati-va pe ce este mai important, Copilul.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata de intretinere minor liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net, Va retin cu o nelamurire, intampin o problema cu fosta sotie cu care de curand am divortat, si pentru care ar cauta orice motiv sau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita ugabi ugabi buna ziua. am o mare problema si cer ajutor de specialitate. sunt divortata si am un copil de 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara cum are el chef, la ... (vezi toată discuția)
Executare silita marapricopie marapricopie buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu aproximativ 10 ani am luat un credit de nevoi personale de la bancpost, in decembrie am intarzaiat ... (vezi toată discuția)