avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pensie alimentara

Buna ziua,
Pana acum o luna de zile am fost in proces cu fostul sot privind program vizitare minor, el avand castig de cauza prin diverse mijloace luand copilul la el, mie nepermitandu-mi sa il vizitez. Dupa ce s-a terminat primul proces in decembrie 2018, mi-am intrebat fostul avocat cum procedez cu pensia alimentara. Mi-a spus ca pana nu vine decizia de la tribunal sa nu platesc nimic si nici dupa aceea deoarece fie facem recurs, fie incepem un alt proces in care sa mi se faca mie program de vizita. Mi s-a parut ciudat, am facut un cont in care am depus lunar 25% din venitul lunar +150 lei pensie restanta ca asa a stabilit instanta sa platesc eu pensie restanta pt tot anul 2018. Greseala mea a fost ca nu am anuntat fostul sot de acest cont, pt ca intre noi doi nu exista niciun fel de comunicare de dupa divort, motiv pt care ma executa silit. Am inceput un alt proces in care am cerut eu program de vizita, care s-a terminat de la prima infatisare cu acordul partilor. a doua zi de dupa acest proces, am primit instiintare de executare silita cu o suma fabuloasa, pensia restanta 2018-2019+ cheltuieli de executare. Am mers la executor i-am explicat ca eu am un cont in care am depus incepand cu 2019 pensia lunara+cate 150 lei pensie restanta. Nici nu a vrut sa auda de acest cont pe motiv ca fostul meu sot nu a stiut de el. si ca vrea banii in contul cerut expres de el+cheltuieli de judecata, a zis sa astept somatia si ca pe urma stam de vorba, ca imi va face totusi o reducere. Bun! Am asteptat somatia, am vazut suma care efectiv mi-a dat lumea peste cap. Am tot intrebat familia, prietenii cum sa procedez. Majoritatea mi-au spus sa accept sa mi se faca poprire pe salariu si sa le dau si eu banii cu taraita in bataie de joc, cum a procedat si el cu mine. Eu, vanitoasa si cu frica de Dumnezeu, am zis NU, ca poate vreodata vreau vreun credit sau ca afla lumea si o sa intru in pamant de rusine cu asa ceva, am scos suma din contul care il facusem, mi-am "rascolit pusculita" si aproape am completat suma ceruta de executor, fara 602 lei aveam suma. Am facut o adresa scrisa catre ei in care ceream reducerea si am secificat suma de care dispun, am trimis-o pe mail asa cum mi-a spus secretara la telefon. De 2 sapt astept raspuns. Am trimis luni cererea, joi am sunat, mi s-a spus ca dl executor e in concediu sa revin miercuri cu tel, am revenit miercuri ca nu e la birou sa revin vineri, Ieri m-a luat frica ca nu cumva sa ma trezesc cu jandarmi peste mine sau doamne fereste cu dobanzi si alte minunetii si am depus suma de care dispuneam in cont, pe chitanta am rugat operatoarea bancii sa scrie care e suma pensiei restante si care e suma executarii, evident la jumatate de cat ceruse biroul executor. Am scanat chitanta, impreuna cu o alta adresa de inaintare in care solicit sa imi accepte acea suma, cu chitante dupa pensiile urmatoarelor luni de dupa primirea somatiei, gen, ca sunt la zi cu toate si azi am sunat iar la biroul executor, dar nu imi raspund. Ce pot face in cazul acesta? oricum consider ca nu e de datoria mea sa platesc executorul silit, este un abuz si ca trebuie platit de cine a solicitat serviciile lui. Mie mi se pare ca trage de timp sa ma faca datoare si de alte chestii. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot depune vreo plangere undeva sau cum ma sfatuiti sa procedez? Mentionez ca am toate inregistrarile telefonice purtate atat cu secretara cat si cu dansul.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:38, 4 Octombrie 2019
pare simplu si usor, dar banii nu ii am, la cine sa ma imprumut cand stau cu frica ca poate nu o sa imi permit sa ii inapoiez omului banii si nici nu pot cade in extrema nesimtirii sa dau cate 50 lei pana ma achit la om (el sa mi-i dea gramada si eu sa ii dau cu taraita), pt ca un executor e lipsit de simt umanitar. Tot din acest motiv am ales sa platesc suma "integral", nu ma suport cu datorii fata de nimeni, puteam accepta poprirea si pana la batranete isi recuperau suma, dar eu nu pot dormi stiindu-ma datoare. NU POT!!!!!!!!!
in plus in mai putin de o luna vine ziua copilului, vin sarbatorile, eu in loc sa ii cumpar lui cate ceva, stau sa platesc o datorie care nu mi se pare corecta
Va inteleg dar si acel 'rest de datorie o sa insemne penalitati...
Atunci platiti suma ce o aveti acum si pentru restul vedeti ce se intampla, una e sa platesti o eventuala dobanda la toata suma, alta e sa platesti la 602 lei.
Platiti toata suma si solicitati executorului modul de impartire a acestei sume-opreste el chetuielile de executare si restul transfera fostului sot sau invers, sa stiti cui ramaneti datoare, lui sau fostului sot.
Nu ar strica sa faceti si o plangere la uniunea executorilor judecatoresti, sau cum se cheama, sau la instanta, pentru felul cum se comporta.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Contestația la executare se poate depune la Judecătorie în termen de 15 zile calendaristice, de la data la care ați primit somați și încheierea de executare de la executor.

După expirarea acestui termen nu se mai poate face nimic.

Executorul este obligat de lege să va răspundă în scris la petiție în termen de 30 de zile calendaristice.
Va multumesc frumos, ca ati acordat atentie textului meu, ca v-ati facut timp sa imi raspundeti, va sunt recunoscatoare. Multumesc din tot sufletul.
Succes si nu va mai suparati aiurea...
Aveti alte prioritati, mai importante ca aceasta datorie, Copilul.
Platiti cat aveti si luati-i si lui un cadou frumos de sarbatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata de intretinere minor liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net, Va retin cu o nelamurire, intampin o problema cu fosta sotie cu care de curand am divortat, si pentru care ar cauta orice motiv sau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita ugabi ugabi buna ziua. am o mare problema si cer ajutor de specialitate. sunt divortata si am un copil de 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara cum are el chef, la ... (vezi toată discuția)
Executare silita marapricopie marapricopie buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu aproximativ 10 ani am luat un credit de nevoi personale de la bancpost, in decembrie am intarzaiat ... (vezi toată discuția)