avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecinte renuntare/pierdere proces plangere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecinte renuntare/pierdere proces plangere contraventionala

Buna! Am facut o plangere impotriva unui porces verbal prin care urma sa imi fie suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. La sfatul unui prieten politist, am depus o plangere impotriva procesului, deoarce nu exista nicio proba care sa ateste fapta mea (de asemenea eu nu imi amintesc sa se fi intamplat deoarece am primit citatia la mai bine de o luna de la momentul faptei si e destul de greu sa-mi dau seama unde eram la ora si ziua respectiva). Amenda am platit-o, ideea este ca urma sa imi fie suspendat permisul pe perioada sarbatorilor de Craciun si aceasta plangere parea singura metoda sa aman acest lucru. Acum dupa doua termene de judecata, a mai fost stabilit un al treilea, evident la putin timp inainte de sarbatori. Ca sa evit sa ajung in aceeasi situatie de anul trecut, ma gandesc sa renunt la plangere si sa predau permisul acum, deoarece nu depind de el in perioada urmatoare. Ce consecinte atrage retragerea plangerii? Dar daca procesul ajunge la final si pierd prin decizie judecatoreasca? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:21, 5 Octombrie 2019
Nu suportati nici o consecință indiferent daca înțelegeți sa renunțați la judecată sau daca procesul continua și acțiunea este respinsă.Nu o sa aveti de platit cheltuieli de judecată.Aceste contestații sunt folosite de multi justitiabili pt a amâna aplicarea sancțiuni singurul inconvenient este ca nu se poate aprecia în cat timp se judecă cat durează motivarea hotărârii etc.


Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Consecințe care să vă afecteze (de exemplu: amendă sau altă sancțiune) nu veți suporta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu mi se suspende permisul? ARADU73 ARADU73 Am luat o sanctiune contraventionala cu 9 puncte amenda cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90zile pentru o alcoolemie de 0.14 in aerul ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat ... (vezi toată discuția)