avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme de vecinatate cu un service auto
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme de vecinatate cu un service auto

Buna ziua,ma numesc Gheorghe Laurentiu,locuiesc in Maracineni,Buzau.
Din anul 2015,m-am mutat la casa ce se afla in vecinatatea unui atelier service mare(Dacia/Renault)
De-a lungul timpului,au inceput sa apara probleme,avand in vedere ca service-ul nici nu are gard de vecinatate,singurul existent este gardul de lemn 1,5m inaltime,suntem complet neprotejati de activitatea ce se desfasoara in aceasta unitate
Pe langa acestea de mai sus,chiar langa gard exista o magazie in care este un compresor foarte zgomotos,o centrala ce functioneaza pe ulei casat si un chiller care vara este insuportabil ca zgomot.
Am facut o plangere la sanipid,insa nu se intampla nimic,au venit,au fost la fata locului,ne-au dat dreptate insa nu se intampla nimic.
Ma simt neputincios in aceasta situatie,cu atat mai mult cu cat am incercat sa convin cu doamna care conduce unitatea,fara a ajunge la un consens...atitudine superioara,dispret total...
Va rog sa ma indrumati catre o solutie,sunt un vecin de buna credinta,nu sunt pornit sa fac rau,insa conditiile de vecinatate cu aceasta unitate comerciala nu este deloc in regula.
Multumesc,astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:58, 5 Octombrie 2019
Contactati o firma autorizata de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru a efectua determinari de zgomot si vibratii. Gasiti firme pe internet sau pe site-ul Inspectiei muncii.
Contracost, aceste firme va emit buletine de determinare noxe fizice, in speta zgomot respectiv vibratii.
Notificati firma sa ia masuri pentru limitarea nivelului de zgomot (maxim admis la limita firmei 35 dB(A). Anexati copii xerox dupa buletinele de determinare noxe. Mentionati un termen rezonabil pana la care service-ul sa-si rezolve problemele, urmand ca dupa acel termen sa deschideti actiune in instanta si sa cereti daune materiale si/ sau daune morale.
Sesizati in scris cu nr. de inregistrare/ data, DJSP si ITM, anexati copii xerox dupa buletinele de deteminare noxe si solicitati luare de masuri. Daca in termen de 30 zile de la depunerea sesizarii conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 nu primiti raspuns scris cu masurile luate puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva institutiilor statului conform Legii nr. 554/ 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomotul unui agregat frigorific montat pe zidul blocului plutonia plutonia Problema este urmatoarea: La parterul blocului in care locuiesc exista un spatiu comercial cu destinatie vanzare produse alimentare. Acest spatiu are montat ... (vezi toată discuția)
Functionare spalatorie auto 24/7 Davai_davai Davai_davai O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita ... (vezi toată discuția)