avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ieșire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ieșire din tara cu minor

Buna ziua, va rog din suflet, ajutati-ma. Sunt in divorț cu fosta, divorțul sa finalizat dar doamna se luptă cu mine pentru custodie copil. Ea fiind plecată în UK de 2 ani nu are nicio treaba cu minorul, având 12 ani. Am inteles ca exista o lege in care se poate rămâne custodie comună ( care nu ma deranjează ) dar care eu care am in grija minorul sa nu depind de semnătura acesteia.. De curand am primit oferta de munca in Spania... am dovedit la instanta prin documente, am dovedit ca si minorul va fi inscris la scoala ( document emis de autoritățile de invatamant din Spania ) am dovedit ca am si unde locuii in Spania. Ce ma intereseaza foarte tare, exista o lege in care eu si/sau minorul sa nu depindem de semnătura acesteia, si sa ne putem vedea de viețile noastre ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:37, 5 Octombrie 2019
Ce s-a cerut în cererea de divorț referitor la locuința copilului ? Ca să plecați cu copilul în Spania trebuie să obțineți autoritatea părintească exclusivă sau instanța să stabileaască locuința copilului în Spania. Mai există posibilitatea ca doamna să își declare acordul dar din ce spuneți nu se poate.
Așadar, trebuie să spuneți ce ați cerut prin cererea de chemare în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata disparut catapinti catapinti Buna ziua! sunt divortata de cativa ani si am copil minor caruia tatal biologic nu ii plateste pensie alimentara.De ani buni nu stim nimic de el,a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie Fatima Fatima Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti cum ar putea x proceda in situatia urmatoare: X si Y sunt casatoriti, au un copil de 2 ani, el nu a mai adus ... (vezi toată discuția)
Divort - custodie permanenta pentru copil la mama gadlena gadlena Sunt casatorita de 14 ani, locuiesc cu sotul meu in UK de un an jumate, iar fiica noastra minora e in Romania, pentru ca el nu a vrut sa imi semneze actele s-o ... (vezi toată discuția)