Executare pensie de întreținere: cum pot obține cuantumul raportat la veniturile din acest moment? De șase luni lucrează în străinătate, dar plătește suma stabilită acum un an
Am o sentinta prin care s-a dispus ca tatal copiilor sa plateasca o pensie in cuatum de 1/4 din veniturile acestuia, iar acesta plateste o pensie in suma fixa de 12 luni: 600 lei, conform veniturilor realizate la acel moment.
Doar ca de 6 luni lucreaza in strainatate si e destul de putin probabil ca acum realizeaza aceleasi venituri in Franta cu cele realizate in Romania.
E posibil ca el sa nu aibe vreun domiciliu valid in Franta si nici sa fie angajat direct in Franta.
Cum pot proceda in acest caz?
I-am trimis deja prin executor o notificare prin care sa precizeze veniturile, dar bineinteles ca nu a primit-o deoarece este in strainatate.
1/ As putea face o plangere penala de abandon de familie? Tinand cont ca nu si-a vazut copiii de 1 an de zile?
2/ As putea face o plangere penala de inselaciune? Am vazut articolul din codul penal, dar cumva minciuna nu este evidenta, ci doar se deduce prin faptul ca platind aceeasi pensie, el realizeaza aceleasi venituri. Sunt sanse sa fie admisa o astfel de plangere?
3/ Plangerea penala se depune la domiciliul tatalui sau la domiciliu copilului?
4/ As putea sa merg la un executor si sa cer obligarea tatalui sa arate care sunt veniturile pe care le realizeaza?
5/ Poate executorul face mai mult de atat? Sa afle unde lucreaza in strainatate, etc..
6/ Sau poate aveti alte sugestii - as aprecia sincer orice idee care sa ma ajute.
Exista posibilitatea de a pune in executarea sentinta civila in FRANTA.
Suplimentar, formulati plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, incriminata de art. 378 din Codul penal.
Vor fi efectuate acte de cercetare penala, in acest sens.
Solicitati depunerea contractelor de munca incheiate, asa incat sa se contureze situatia veniturilor salariale realizat.
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra familiei
Art. 378
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.
Am uitat sa precizez ca tatal minorilor este un tip cu studii superioare, genul corporatist, deci putin probabil sa lucreze la negru, mai ales in Franta.