avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare SRL inchisa temporar (3 ani)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare SRL inchisa temporar (3 ani)

Buna ziua,
Vreau sa preiau un SRL care este inactiva din 2005 iar in 2009 a fost inchisa pe 3 ani. Ce am de facut ca sa o pot redeschide?? Daca o redeschid in Decembrie mai am e platit impozitul forfetar pt. 2008?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 01:24, 18 Decembrie 2009
Pt preluarea SRL-ui incheiati contract de cesiune, declaratie pe proprie raspundere pt indeplinirea cond de asociat(daca este cazul si de administrator),act constitutiv actualizat,hotarare(decizie) asociati.
Ce am de facut ca sa o pot redeschide?? Daca o redeschid in Decembrie mai am e platit impozitul forfetar pt. 2008?

- cesiune parti sociale
- decizie reluare activitate
- platiti impozitul minim pentru luna decembrie 2009
- puteti lua societatea - prin cesiune parti sociale ( contract de cesiune parti sociale). Actualizati actul constitutiv si cu restul documentelor( a se vedea la sectiunea FORMALITATI in pagina www.onrc.ro) va prezentati la Reg Com. In ceea ce priveste forfetarul pot sa va spun ca acesta nu era in 2008 - fiind introdus abia din 01.05.2009. - deci nu aveti pe 2008 de platit forfetar. Faptul ca din 2005 societatea a fost declarata inactiva( asta se intelege din spusele dvs) trebuie sa mergeti la ANAF si sa depuneti declaratiile ce nu au fost depuse si care au stat la baza declararii societatii ca inactive.
Succes!
Cred ca mai intai trerbuie sa verificati la ANAF si apoi sa preluati/cesionati partile sociale.
Succes!
Impozitul forfetar il veti plati pe luna decembrie 2009, doar firmele inffintate in anul 2009 nu platesc impozitul forfetair.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pushtiulk pushtiulk Buna ziua, Urmaresc de ceva timp acest site cu informatii foarte utile, dar abia acum m-am inregistrat pe acest site. M-ar interesa o informatie legata de ... (vezi toată discuția)