avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Bună seara. Părinții mei vor sa îmi doneze bani pentru a-mi cumpara un apartament. Eu fiind căsătorită avem și un copil nu vreau ca soțul meu sa facă parte la acest apartament dacă vreo data vom divorța. Cum trebuie sa procedez ca el sa nu facă parte în caz de divorț.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:28, 7 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În contractul de vânzare se va menționa faptul că părinții dvs sunt procuratori de fonduri (donatori). În acest fel bunul este un bun propriu al dvs.
Mergeți la notar și spuneți că părinții dvs vor plăti prețul și notarul va acționa în consecință.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheiati cu părinții un contract de donație pentru suma respectiva, contract care va fi menționat în cuprinsul actului de vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Este bun propriu (chiar daca obtinut in timpul casatoriei) sau nu? dana22013 dana22013 Buna ziua! Sunt casatorita de cativa ani conform vechiului cod civil si urmeaza sa primesc de la parintii mei o suma de bani sub forma de donatie cu ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)