avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatii fara dovezi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatii fara dovezi

Buna ziua. La locul de munca am un subaltern care imi face reclamatii nefondate superiorilor. Acesta trimite mail-uri in toata compania in care imi aduce foarte multe acuzatii fara a aduce si probe. Am cerut sefilor mei sa verifice aceste informatii iar daca se dovedesc a fi adevarate sa platesc. Intrebarea mea este urmatoarea"
Pot actiona in judecata in nume propriu acest angajat pe baza mail-urile trimise de catre el in care sunt denigrat?
Cel mai recent răspuns: Doru Valean , Consilier juridic 14:03, 10 Octombrie 2019
Aveți posibilitatea să faceți cercetare disciplinară și să-l penalizați.
1. Puteți face referat de sesizare a abaterii disciplinare către conducere, și există șanse să fie sancționat disciplinar.
2. Îl puteți acționa în judecată pe temei delictual, și solicitați daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara AndBo123 AndBo123 Pot fi cercetat disciplinar pentru o fapta comisa de un subaltern?, eu aflandu-ma in afara programului de lucru. Mentionez ca sunt coordonator operational in ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Calomnie a fostului angajator Keyira_ Keyira_ Buna seara, Sotul meu se confrunta cu urmatoarea situatie : a lucrat timp de 3 ani la o soc X, apoi s-a angajat in septembrie 2012 la soc Y avand incheiat ... (vezi toată discuția)