avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul la imagine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul la imagine

Daca sunt in uber, iar soferul inregistreaza video conversatia pe care o avem (fara acordul meu si fara ca eu sa stiu) , iar ulterior posteaza filmul pe youtube care sunt sanctiunile penale care se impun si ce masuri trebuie sa iau pentru aplicarea acestora?
Cel mai recent răspuns: CristinaBuzoianu , utilizator 12:16, 8 Octombrie 2019
E cu dus si intors, daca prin inregistrare se face dovada unei infractiuni care altfel nu putea fii dovedita nu prea o sa fie tras la raspundere.
La fel si daca va aflati in spatiu public.
Nu e vorba de nicio infractiune pe care pasagerul o recunoaste in clip. Pur si simplu o filmare fara acordul pasagerului. Aparent in lege e stipulat ca soferul de uber nu are voie sa filmeze pasagerul.

mariustz a scris:

E cu dus si intors, daca prin inregistrare se face dovada unei infractiuni care altfel nu putea fii dovedita nu prea o sa fie tras la raspundere.
La fel si daca va aflati in spatiu public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmată fără acordul meu Alina Pop Alina Pop Buna seara! Tocmai am aflat si am vazut ca fostul meu iubit a postat o filmare cu mine in care intretineam relații sexuale, filmulet facut fara acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio-video a unei persoane. xuser xuser Este ceva lege care sa-mi interzica sa inregistrez conversatia unei persoane sub un format audio-video, cu o camera ascunsa (intr-un pix, stilou,etc) .? Sau ... (vezi toată discuția)
caz de agresiune, vatamare corporala, impacare xhond xhond Am fost batut de sase-sapte indivizi ,dovada este un martor si filmarile de pe camerele de supraveghere amplasate pe stalpi de iluminat ce sunt in custodia ... (vezi toată discuția)