avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare carte de identitate

Buna ziua,
In urma hotararii de divort,ramasa definitiva la sfarsitul lunii octombrie,trebuie sa imi schimb numele.In cat timp trebuie sa merg la politie pentru schimbarea cartii de identitate si ce se intampla daca mai aman acest lucru pentru ianuarie 2020,deoarece nu sunt in tara.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:52, 8 Octombrie 2019
În străinătate vă puteți descurca cu pașaportul fără probleme.

Adrian Dimitriu a scris:

În străinătate vă puteți descurca cu pașaportul fără probleme.

In strainatate sigur ,am pasaportul,dar faptul ca hotararea este definitiva in octombrie si eu schimb cartea de identitate peste aproximativ 2 luni,nu exista penalizari la politie?
A schimbat o colega la fel, dupa cateva luni..., si a platit o amenda modica, parca in jur de 30 de lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor mihaelas83 mihaelas83 Buna ziua, La sfarsitul lunii august voi pleca cu fetita mea (7ani jumatate) in Italia, pt o saptamana. Stiu ca este nevoie ca ea sa aiba pasaport pentru a ... (vezi toată discuția)
Intarziere schimbare nume dupa divort genoveva70 genoveva70 Buna ziua.......locuiesc si muncesc in Anglia de multa vreme si am divortat din februarie 2011;procesul de divort a avut loc in Romania ,Iasi;problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte in urma divortului andytes andytes Buna ziua. In primul rand bine v-am gasit. Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)