avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Administrator SRL vs. concediu de maternitate de 126 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Administrator SRL vs. concediu de maternitate de 126 zile

Buna ziua!
Situatie: in acest momentbsunt asociat si administrator numit in act constitutiv al unui SRL. Ca si administrator nu sunt remunerata ci este efectuata cu titlu gratuit. Ca si asociat nu voi beneficia de dividende in aceasta perioada si nici in CCC.
Intrebari:
In perioada de concediu de maternitate, in special in cele 42 de zile postnatal, am voie ca si administrator sa semnez contracte cu furnizorii, clientii? Cei de la AJPIS mi-au atras atentia ca e posibil sa am.probleme la un conyrol.de la Curtea de Conturi...
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 9 Octombrie 2019
Din ce spuneti dvs nu puteti beneficia de concediu de maternitate si nici de CCC..... Aveti si c.i.m. ?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua! Sunt angajata -de multi ani- cu norma intreaga, la o alta firma, unde mi se va suspenda CIM cand voi intra in CCC.
Ma interesa strict in legatura cu dreptul meu de semna contracte / acte din cadrul firmei unde sunt administrator- in sensul ca daca sunt in concediu pre/postnatal nu am voie sa desfasor activitatea de administrare a firmei proprii. Multumesc!
Puteti face asa ceva, intrucat nu regasesc un text de lege care sa va interzica sa semnati acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intrerupere a activitatii srl pe perioada ccc? longhorn longhorn Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator (neremunerat) in cadrul unui SRL, SRL in cadrul caruia sunt si singura angajata (e vorba de o ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? lilyana21 lilyana21 Buna seara, Am terminat masteratul in iulie iar in august m-am angajat ca administrator cu 4 ore la societatea infiintata de mine fiind asociat ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal marinicad2002 marinicad2002 pt a beneficia de concediu postnatal trebuie sa obtii venituri din salarii 12 luni inainte... conteaza valoarea lor? mi se un loc de munca cu numai 2 ore/zi ... (vezi toată discuția)