avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poate fi incadrata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poate fi incadrata?

Buna seara! Am si eu o problema mai delicata si ma intereseaza o parere avizata. Am depus o plangere impotriva unui proces verbal pt blocarea rotii. In momentul depunerii plangerii nu stiam ca politia comunitara a facut poze si am anexat plangerii fotografii pe care le-am facut dupa deblocarea rotii, in alt loc decat in cel in care mi se blocase roata initial, unde nu era oprirea interzisa. Intrebarea mea: care sunt consecintele ce ar putea decurge din faptul ca am depus aceste poze care nu corespund realitatii, tinand cont de faptul ca politia comunitara a depus pozele facute cu masina imobilizata in zona de oprire interzisa?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 22:48, 2 Decembrie 2009
jus80 a scris:

=D> consecinta va fi ca plangerea formulata de dv va fi respinsa, deoarece pozele depuse de dv nu sunt supuse unei exertize ori agreate de vreun expert, fapt pentru care nu vor fi luate in consideratie drept mijloc de proba in ceea ce priveste proba cu incrisuri, pozele depuse de politie sunt agreeate deaorece sunt realizate in laboratoare agreeate si omologate.
Multa stima si multa grija de acum inainte.
Sfat, daca insa se mai judeca, solicitati instantei de judecata sa ia act ca renuntati la proba cu inscrisuri.

Daca nu sunt admise probele mele nu vad de ce ar fi admise ale politiei comunitare care a facut poze tot cu un aparat digital (nu vorbim de cazul in care se fac poze cu camera video montata pe masina de politie).
In privinta admiterii cererii de anulare a pv: prin pozele pe care le-am depus nu am vrut doar sa arat ca nu blocasem trotuarul ci si faptul (adevarat) ca locul trecut in pv nu este cel real (localitatea Mamaia- si eu mai aveam aprox 50m pana la indicator si bariere), lucru care reiese si din pozele pe care le-au trimis cei de la politie. In cazul de fata mai am vreo sansa sa se admita plangerea?
Multe multumiri tuturor pentru sfaturi si pentru promptitudinea cu care le-am primit!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
johnnyb, utilizator
jus80 a scris:

=D> consecinta va fi ca plangerea formulata de dv va fi respinsa, deoarece pozele depuse de dv nu sunt supuse unei exertize ori agreate de vreun expert, fapt pentru care nu vor fi luate in consideratie drept mijloc de proba in ceea ce priveste proba cu incrisuri, pozele depuse de politie sunt agreeate deaorece sunt realizate in laboratoare agreeate si omologate.
Multa stima si multa grija de acum inainte.

WHAT?
Poate cele facute de criminalisti. Ori in speta este vb depre politistii conumitari (sau cei de la blocaje) care fac poze cu simple aparate digitale. Credeti ca le expertizeaza cineva inaite de a se face o cerere in acest sens???

va spun aceste lucruri din experienta dobandita prin salile de judecata.
ma puteti anunta oricum daca v-au fost admise probele..
johnnyb a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca procesul este civil veti pierde procesul.

Daca ati facut plangere penala riscati sa fiti condamnat pentru infractiunea de denunt calomnios, in baza art 259 C. pen.

avocat Claudiu Lascoschi

Nu am facut nicio plangere penala, e o simpla plangere impotriva unui proces verbal de contraventie iar pozele trimise sunt facute dupa ce mi-au deblocat roata si am mutat masina in asa fel incat sa ramana 1 metru de trotuar liber si am spus ca acolo era parcata.

Este greu de spus unde era parcata masina.Probatiunea poate sa fie destul de complexa, dar nici nu se merita sa va complicati.Nu stiu ce probe ar avea in afara de fotografii...
Dupa parerea mea veti pierde procesul civil.Nu cred ca are sens sa uzati de pozele dvs.
Exista posibilitatea sa nu continuati procesul.Puteti renunta la judecata sau sa se gaseasca N posibilitati..
E cel mai simplu asa.
Se poate sa se ocupe si un avocat de aceasta problema daca considerati necesar.

avocat Claudiu Lascoschi
@just80

Mda, probabil mergem prin sali diferite. Ideea cu pozele consider ca este cu totul alta. Ca se bucura de o prezultie de legalite pt ca au fost facute de un "anumit organ" (si tema asta comporta discutii) insa fara nicio legatura cu expertizele, experti, laboratoare samd
Parerea mea...

Sustin si eu pct de vedere al d-lui Lascoschi. E mai bine sa renuntati decat sa dati peste o problema mai mare...

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal de contraventie - circulatie auto basarabeanca basarabeanca Buna ziua. Iata cazul meu pe scurt: mi s-a blocat roata si mi s-a dat amenda pentru nerespectarea distantei de 1 metru pentru trotuarul pietonal. In procesul ... (vezi toată discuția)
Martor proces verbal adrian10 adrian10 buna ziua am parcat masina , a venit pol rutiera si a dispus ADP ului blocarea rotii Pe procesul verbal (pe care nu l-am semnat ) este pus martor angajatul ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu piroscaemil piroscaemil In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile ... (vezi toată discuția)