avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajtorul refuza completarea adeverintei tip banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajtorul refuza completarea adeverintei tip banca

Conducerea Soc.Com. la care lucreaza sotul meu refuza sa completeze adeverinta bancara necesara contractarii unui credit.Elibereaza in schimbul acesteia un formular de adeverinta tip intern, in care precizeaza intr-adevar sal pe ultimele 3 luni si de cand este angajat la firma dar bancile nu o accepta ca si adeverinta.La multe, multe insistente ale mai multor angajati, dir. gen refuza eliberarea unei astfel de adeverinte.Este legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elig , utilizator 20:09, 2 Decembrie 2009
soficu cristina a scris:

Intrucat serviciul de personal al firmelor private este ITM-ul mi s-ar parea corect si legal ca ei sa elibereze aceste adeverinte.Se plateste la ITM 0.75% pentru ce?Nici macar cartea de munca nu o certifica desi inregistrarile le fac ei.

1. ITM nu este serviciul de personal al unei firme.
2. Cu toate pacatele sale, ITM nu are in atributii eliberarea de adeverinte de angajat pentru banci sau alti beneficiari ai acestora.
Cum am putea sa-l convingem sa ne completeze adeverintele bancare?
Sunt foarte multi angajati in aceasta situatie. Unii dintre ei, mai curajosi, au fost in audienta la dansul si i-au prezentat problemele, care mai de care mai grave.Li se raspunde arogant: "orice, dar asta nu se poate".
Sa facem o cerere in care sa specificam art. din CM?Dar asta cu siguranta ar insemna concediere...sau concedieri....si sincer....chiar nu-si permite nimeni acum pe criza sa ramana fara loc de munca.
Am putea sa depunem vreo cerere la ITM in care sa solicitam o astfel de adeverinta?Sau am putea face o sesizare catre ITM?
Dir. Gen sustine ca este acoperitor (ca este legal) faptul ca elibereaza o adeverinta de salariat (care nu este tip bancar si deci nu este acceptata de banca) precum si celelalte documente: Fisa Fiscala, copie CM.
Nu intelege nimeni de ce refuza sa completeze aceasta adeverinta. Poate fi implicata firma in caz de executare silita?Este o firma mare de constructii: Alpine SA, cu peste 500 de angajati si sunt multi angajati cu fc.importante care solicita o astfel de adeverinta deoarece au nevoie de credite.

Multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
ELIalex, utilizator
daca ar fi sa gandim obiectiv si bancile au pretentii peste pretentii.daca adeverinta de salariat are toate elementele cerute de banca ce este asa de important modelul lor de adeverinta.Si ca sa fiu sincera ,fiecare banca are alt model si alte pretentii.In cazul firmei dvs. ar insemna o persoana sa elibereze doar adeverinte pentru banca.
Asa este, dar la banca ce pretentii sa ai?Am incercat la toate bancile.Nici una nu se lasa mai prejos.Credeam ca ma repede te intelege angajatorul.....directorul, ma rog..decat o persoana de la banca..desi...banii ii dai bancii...ce sa zic este un cerc vicios si nimeni altcineva nu are de pierdut decat tot cel care are nevoie...ca lor nu le lipseste nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata comision itm ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, O firma are aprobare din partea ITM pentru evidenta carnetelor de munca pe anul 2009, si a platit comision ITM 0.25 in fiecare luna. Problema ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit pentru credit sima9 sima9 Buna ziua, am o problema si sper sa ma puteti ajuta. Doresc sa fac un credit, dar patronul patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme adeverinta de vechime ioana dimassi ioana dimassi Am urmatoarea problema: fostul angajator inca refuza dupa 5 luni de la data incheierii contractului de munca sa imi elibereze adeverinta de vechime. Mai jos ... (vezi toată discuția)