avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale

Buna ziua, un prieten a condus fara permis cauzand un accident cu moto si fugind se la locul faptei. A fost judecat si condamnat la 2 ani cu suspendare si munca in folosul comunitatii. De la probabtiune i s-a spus ca pana la sfarsitul perioadei va trebui sa achite taxele de spitalizare ale motociclistului (6 zile), daune materiale ( motocicleta avariata) daune morale si cheltuieli de judecata. O suma destul de mare. I s-a spus ca daca nu plateste in aceasta perioada va trebui sa execute ultimele 3 luni din cei 2 ani. El intentioneaza sa plateasca esalonat ,ce risca in ca contrar in imposibilitatea de plata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut_Gabriel , utilizator 05:40, 11 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o diferenta intre imposibilitatea de plata si neplata din rea-vointa sau sustragerea bunurilor de la sechestrare. Deci daca nu e vina proprie ca nu poate plati, sa discute onest cu functionarii de la reclasare sau cu mai cine va avea de-a face din partea autoritatilor. E important sa nu fie prins cu minciuna in ce le declara.
Din cei 2 ani, au trecut 10 luni de probatiune si munca in folosul comunitatii e aproape gata. De platit, plateste insa el lucreaA la o spalatorie auto , salariu f mic iar pana la sfarsitul celor 2 ani nu va reusi sa plateasca integral.
Victima Se poate adreasa asiguratorului RCA ?
Masina avea rca valabil pe numele lui insa nu avea permis, era inca in scoala atunci, din ce am citit asiguratorul nu despagubeste in acest caz
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, un prieten a condus fara permis cauzand un accident cu moto si fugind se la locul faptei.( auto era inmatriculat pe numele lui cu acte valabile) A ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma tania63 tania63 in urma unui accident de circulatie masina mea a fost avariata iar ancheta este inca la biroul de cercetari penale , dupa 9 luni (persoana care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Masina lovita de un angajat Valias Valias Salutare. Un prieten de-al meu lucreaza intr-o spalatorie auto si printre atributiile lui intra si sa urce masinile pe nu stiu ce rampa. Saptamana aceasta ... (vezi toată discuția)