avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Am inchiriat un apartament unui sirian. Dupa 4 luni sirianul a disparut (nu-l mai gasesc eu). Am aflat ca e cautat de politie si ar putea fi sau chiar a fost expulzat. Problema mea e ca nu pot rezilia contractul la fisc, decat cu acordul lui sau prin hotarare judecatoreasca. Sunt de acord sa suport datoriile lasate de el la intretinere, telefon, electricitate, etc., dar nu vreau sa platesc si impozit pentru venituri pe care nu le obtin (la fisc nu admit contract pe o perioada mai mica de un an).
Cel mai recent răspuns: Virgil52 , utilizator 09:51, 31 Mai 2006
Nu ai ce face. Conform legii 116/1996 poti cere in instanta rezilierea contractului atunci cand chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv, Asa ca...
OK. Cand il dau in judecata ce acte trebuie sa prezint? Si ce se intampla daca chiriasul nu mai e de gasit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intre doua contracte bucurescu bucurescu Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu mai plateste nimic. cum scap de el? corinana corinana Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, ... (vezi toată discuția)