avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pieton accidentat pe trecerea de pietoni ,cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pieton accidentat pe trecerea de pietoni ,cu spitalizare-procurorul de caz da verdict culpa comuna! e normal ? procurorul poate raspude pentru decizia luata?

Buna ziua,
In luna februarie ,fiul meu in varsta de 25 de ani a fost accidentat pe trecerea de pietoni de un autoturism care nu i-a acordat prioritate, a fost dus la spital unde a stat internat o saptamana la neurochirurgie ,au fost si alte probleme (ex.dentare) ,nu grave ,a facut o luna de recuperare ,multe radiografii si analize medicale .Este bine .Soferul nu avea asigurare RCA ,i-a fost suspendat carnetul 90 zile si amenda ca nu avea masina asigurata.Procurorul de caz a concis ca e culpa comuna! E normal asa ceva ! Ce vina are pietonul care este pe trecerea de pietoni? Procurorul nu poate fi tras la raspundere in nici un fel? Mentionez ca miza victimei nu sunt banii! Desi a pierdut timp si bani ,nu s-a putut prezenta la examene in sesiune pt. ca era in spital , imobilizat ,etc. Care e vina lui? Un astfel de sofer sigur va mai face acest fel de infractiune ca doar a scapat ieftin!
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
AMB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:37, 11 Octombrie 2019
Buna seara,
Procurorul doar propune, veti ajunge in instanta si cu avocatul care va va reprezenta interesele, veti putea solicita vina exclusiva a soferului.
Procurorul a formulat o parere in temeiul unor probe.
Atata timp cat restul, cei care va dam sfaturi, nu avem TOATE datele, atunci e greu sa stim de ce a vazut procurorul aceasta solutie.
TOTI avem dreptul la opinie asa ca nu poate fi aplicata o pedeapsa procurorului.
Daca credeti ca acest procuror a pronuntat o solutie viciata de interese atunci formulati o plangere la CSM dar atentie, daca gresiti ..... domul procuror poate sa va solicite niste daune.
După opinia mea, culpa comună este exclusă în asemenea accidente de circulație. Culpa poate aparține în exclusivitate conducătorului auto (aproape în toate cazurile), fie pietonului (rare cazuri). Se poate stabili, dacă se vrea, vinovatul de producerea accidentului. Trebuie avute la dispoziție toate probele administrate în dosar.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt etapele soluționării aspectelor penale si civile in cazul unui accident rutier? Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Speța e următoarea: un șofer a accidentat ușor cu autovehiculul de serviciu un pieton, pe trecere. Asiguratorul nu poate deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Lovitura din lateral in expertiza tehnica judiciara crion crion Buna ziua! Am unele nelamuriri in legatura cu lovitura din lateral. In accidentele auto in care este implicat un autoturism si un pieton, cui i se retine ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)