avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale capital social srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

capital social srl

Avem un SRL cu un capital social de 200 lei.
Majorăm capitalul social prin aport in natura cu un imobil, printr-un act aditional, autentificat la notar.
Ulterior, instrainam acest bun imobil, pentru un pret mai mare decât cel cu care s-a făcut majorarea CS.
Este necesar sa incheiem si un act aditional de diminuare a capitalului social?
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 00:41, 4 Februarie 2008
MarcelaF a scris:
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta.
Am un SRL la care sunt asociata cu mama mea - eu 19 parti sociale, ea 1 parte sociala. Am achizitionat pe firma un spatiu comercial de la Primarie, cu plata integrala, in baza faptului ca am fost chiriasi. Doresc sa stiu daca exista vreo modalitate de scoatere din patrimoniul firmei al respectivului bun imobil si trecerea lui pe persoana fizica fara cheltuiala prea mare si fara dizolvarea firmei.

Asta a fost ultima problema pusa!
Eu ma refeream la ce a scris CRASH
andreealisievici a scris:

o_mores a scris:
Raspundeti cu mare succes si pe latura penala daca in acte societatea apare cu un anumit capital social si in realitate in societate nu sunt bunuri de o valoare cel putin egala cu cifra capitalului social.

Tocmai a zis ca are capital social de 200 de lei si un imobil in patrimoniu. Ai vreun dubiu ca valoreaza mai mult de 200 de lei?

Mai departe, dispare si raspunderea limitata a societatii si riscati sa platiti cu propiul patrimoniu datoriile societatii...

Raspunderea limitata e a asociatilor, numai si numai a asociatilor!


Mores a raspuns la ceea ce a scris Crash iar tu Andreea la ce a scris Mores, postul meu facand referire tot la acest subiect si nu la solicitarea urmatoare :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social srl crash crash Avem un SRL cu un capital social de 200 lei. Majorăm capitalul social prin aport in natura cu un imobil, printr-un act aditional, autentificat la notar. ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)