Asociatia a angajat un casier ca sa incaseze intretinerea. Daca dvstra platiti prin cant este normal sa platiti comisionul. Daca toti locatari ar plati prin cont atunci nu este nevoie sa mai platiti casier si fiecare isi plateste comisionul. O intrebare : de ce sa plateasca toti locatari, nu conteaza suma, faptul ca dvstra nu va faceti timp ,intro luna, sa urcati pana la casierie ? A da sunteti comod.
@Oopsy,
Ce asa mare suparare mon cher?
Cand raspunsul oferit de @latka a fost in favoarea dvs., totul a fost bine, da? Acum, ca a venit un raspuns, "pe invers", v-ati suparat... Iaca, se mai intampla sa gandim si altfel si suntem liberi sa "cuvantam". Pana vom intelege cu totii ca bancile se hranesc si de pe mort si de pe viu, mai este vreme.
Am mai observat o chestiune ridicata de dvs.:
.... În condițiile în care sunt bănci care nu percep comisioane la încasare, normal ar fi ca răspunderea să fie a celui care a semnat un contract dezavantajos pentru locatarii cărora ar trebui să le apere interesele.
Serios? Adica, banca nu aplica comisioane, dar daca "prinde un fazan" de la o as. de proprietar, il jumuleste cu un contract dintr-asta dezavantajos? Pe bune, ati auzit dvs. asemenea intamplari?
Mai era cineva pe-aici - persoana importanta care reclama acelasi lucru - semnarea unor contracte de furnizare de utilitati, dezavantajoase pentru proprietarii pe care ii reprezinta. Ce ziceti de asta?
- ex. pretul apei si a canalului este xx lei/mc; la semnarea contractului (intre furnizor si as. prop.), reprezentantu as. prop. - presedintele, se opune, pardon, vrea sa negocieze si propune alt pret; xx-yy lei/mc; reprezentantii furnizorului se-apuca de ras - de la 9.00, la 12,30...
Chiar nu avem notiunea ridicolului?
In fine, ne vom clarifica si cu aceste comisioane pe care le tot vanturati pe-aici. De fapt si de drept nu cei 5-6 lei conteaza pentru majoritatea celor care vor sa achite de pe scaunul biroului, or de acasa, ci principiul frate. Asta este, avem principii!
Si ca sa fiu bine inteles, la noi, comisioanele bancare sunt cheltuieli comune pe asociatie si se repartizeaza la toti proprietarii proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.