avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă comisionul băncii la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar?

În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de existența acestui comision.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgeiuly , utilizator 09:25, 30 Decembrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu m-am suparat frate, dar m-as supara si mai putin daca nu ai mai cita cee ce noi am postat 3 secunde mai sus. Intelegi ce vreau sa zic?
Nu ne-ati explicat cum fraierii de presedinti se lasa jumulti de catre banci si semneaza ca prostii, contracte dezavantajoase in numele proprietarilor - nu asa ati afirmat?
Avem si noi proprietari care vor sa negocieze niste echipamente pentru lift - facem reparatie capitala (RK) la lifturi.
Este ca si cum te-ai duce sa cumperi o paine de la pravalie. O paine costa 2 lei si tu vrei sa negociezi - zici, pai este cam mult 2 lei, uite iti ofer 1,50 lei... Bine?
Bine pe naiba, te pofteste ala afara! A fost un exemplu nevinovat.
Adam Grecu, dragutule, sunt bănci care nu percep acest comision la încasare. Una dintre ele este ING. Iar cei din asociație sunt plătiți din banii noștri pentru a ne reprezenta interesele. Înainte să semneze un contract trebuie să ceară mai multe oferte. Și nu m-am referit la negocieri puerile cum a fost exemplul tău. Dacă nu îți convine prețul unui furnizor, alegi altul (în cazul băncilor acest lucru este posibil fără prea mult efort).
Sper că acum ai prins ideea...
Iar în ceea ce privește comisioanele bancare, legea e negru pe alb. Cel care plătește își acoperă comisioanele băncii lui, iar cel care încasează pe cele ale băncii în care sunt virați banii. Este foarte simplu.
Eu pot alege să plătesc la MegaImage o pâine de 1 leu cu cardul. Plătesc prețul de la raft și nu mi se pune în cap comisionul pe care magazinul îl plătește băncii lui.
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bancile isi schimba in timp modul de abordare a clientilor in functie de nevoile lor.
Acum este ING care nu are comisioane la incasare (pentru ca are nevoie de noi fazani), peste 3 luni vine alta banca cu alta oferta. Ce faci? Schimbi contul asociatiei la fiecare oferta?
In loc sa va bucurati ca puteti plati in cont oricand, de oriunde, fara stres, deplasari si timp pierdut, va suparati ca va ia banca cativa firfirei comision.
Sunt aici pe forum o multime de mesaje in care oameni din toata tara reclama faptul ca nu pot plati in cont, ca nu au cont afisat etc si altii se supara ca de ce au.
De abia astept sa dispara incasarile cu numerar la blocuri.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
va suparati ca va ia banca cativa firfirei comision
Firfireii comision îi ia asociația și nu banca. Totuși, apreciez că legea este foarte clară.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, da, sigur. Asociatia aia fuge cu banii de comision bancar acasa la ea. Stie cineva unde locuieste asociatia asta, ca mare escroaca mai este?
PS Asociatia sunt toti proprietarii din imobil, stimata @mira55.

Alte discuții în legătură

Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin bancă. este normal să mi se pretindă asta? delta95 delta95 Buna ziua, astazi am primit o instiintare de la asoc de proprietari ca am de platit x lei pt ca virez cheltuielile de intretinere in banca si ei trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)