avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt curatorul unei persoane cu handicap. Pot delega ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt curatorul unei persoane cu handicap. Pot delega altă persoană, în caz că mi se întâmplă ceva, să se ocupe de bolnav?

Sunt curatorul unei persoane cu handicap și aș dori să știu dacă, în cazul în care mi se întâmplă ceva (accident, boală incurabilă), eu pot delega pe cineva prin procură să se ocupe de bolnav.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lianaiul , utilizator 19:13, 13 Octombrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti delega, insa puteti solicita inlocuirea.

Art. 184 C.civ - Înlocuirea curatorului

(1) Curatorul este în drept să ceară înlocuirea sa după 3 ani de la numire.

(2) Pentru motive temeinice curatorul poate cere înlocuirea sa şi înaintea împlinirii termenului de 3 ani.
Vă mulțumesc mult ! Răspunsul dumneavoastră îmi este foarte util.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
lianaiul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea curatelei cata70 cata70 buna!tatal meu este in prezent curatorul mamei mele bolnava de dementa Alzheimer.din motive de sanatate nu mai poate exercita obligatiile de curator.Cum se ... (vezi toată discuția)
Schimbare curator florinficiu florinficiu De la inceput vreau sa va spun buna ziua,si va multumesc ca poate ma puteti ajuta cu un raspuns.Deci;tatal meu este bolnav ,imobilizat la pat de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Pot sa scap de curatela Andrei122 Andrei122 Numai pot sa am îngrijă din cauza problemelor de sanatate pot sa opresc curatela ? (vezi toată discuția)