avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa-mi platesc singura cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa-mi platesc singura cartea de munca?

mai am de luat somaj pana pe 19 decembrie si as vrea sa stiu daca pot sa-mi platesc singura cartea de munca pana imi gasesc ceva.nu vreau sa am intrerupere pe cartea de munca.daca se poate,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si cam cati bani ar tb sa dau pe luna.va multumesc
Pentru indemnizatie trebuie sa aveti 12 luni anterioare sarcinii venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Cartea de munca nu conteaza, pot fi venituri din alte activitati profesionale independente.

Daca aveti un prieten cu firma, cel mai simplu este sa faceti cu dansul o conventie civila prin care sa aveti venituri in toate cele 12 luni. Pentru conventie platiti 16% impozit si primiti de la Administratia Financiara o adeverinta prin care aratati veniturile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii.

Platind 5.5% si 0.85% la sanatate sunteti asigurata pentru concediul pre-postnatal.
Vedeti ce activitate profesionala independenta faceti...pentru ca va trebuie autorizatie inainte
as avea pe cineva cu firma dar nu prea am incredere in el.stiti cam cati bani ar tb sa dau pe luna?
depinde ce salariu aveti:D,,,si nu uitati indemnizatia se calculeaza din venitul net , nu brut
Pentru conventie civila nu exista minim. Doar sa fie venit lunar. Net = 84% brut.

Pentru angajare, minimul ar fi un contract cu 2ore/zi cu minimul pe economie. Deci 600ron brut / 4 = 150 ron brut. Cheltuieli 68ron/luna.
Indemnizatia ar fi 600ron.

Pentru o indemnizatie mai mare, cresteti sumele.
Aveti grija ca 85% din media veniturilor lunare pe cele 12 luni sa nu depaseasca 4.000RON. Aceasta este indemnizatia maxima.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - plata taxe gravide Ctistina Ctistina Pot sa imi platesc singura taxele pentru a putea primi prenatal sidaca maternitate avand in vedere ca nu muncesc!!va multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc nelly_cosmin@yahoo.com nelly_cosmin@yahoo.com C\'è trebuie sa fac pt a beneficia de concediu postnatal? Nu am muncit cu carte de munca ,dar asa vrea sa imi platesc singura taxele. Este posibil?si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil madalina2015 madalina2015 Daca am lucrat de pe 1.08.2014 pana pe 23.10.2014 si dupa care am mai lucrat incepand cu data de 12.12.2014 si urmeaza sa nasc in luna septembrie, ma incadrez ... (vezi toată discuția)