mai am de luat somaj pana pe 19 decembrie si as vrea sa stiu daca pot sa-mi platesc singura cartea de munca pana imi gasesc ceva.nu vreau sa am intrerupere pe cartea de munca.daca se poate,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si cam cati bani ar tb sa dau pe luna.va multumesc
Pentru indemnizatie trebuie sa aveti 12 luni anterioare sarcinii venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Cartea de munca nu conteaza, pot fi venituri din alte activitati profesionale independente.
Daca aveti un prieten cu firma, cel mai simplu este sa faceti cu dansul o conventie civila prin care sa aveti venituri in toate cele 12 luni. Pentru conventie platiti 16% impozit si primiti de la Administratia Financiara o adeverinta prin care aratati veniturile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii.
Platind 5.5% si 0.85% la sanatate sunteti asigurata pentru concediul pre-postnatal.
Pentru conventie civila nu exista minim. Doar sa fie venit lunar. Net = 84% brut.
Pentru angajare, minimul ar fi un contract cu 2ore/zi cu minimul pe economie. Deci 600ron brut / 4 = 150 ron brut. Cheltuieli 68ron/luna.
Indemnizatia ar fi 600ron.
Pentru o indemnizatie mai mare, cresteti sumele.
Aveti grija ca 85% din media veniturilor lunare pe cele 12 luni sa nu depaseasca 4.000RON. Aceasta este indemnizatia maxima.