avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara. Am un baiat de 11 ani pe care il cresc singura, tatal este plecat la munca in Anglia. As vrea sa il dau in judecata pentru pensia alimentara la copil, mentionez ca nu am fost casatoriti, dar copilul e pe numele lui. Intrebarea mea este daca pensia se plateste in functie de salarul din Romania sau cel din Anglia, tinand cont ca el traieste de aproximativ 5 ani acolo ?? Si cam care ar fi demersurile, nu stiu de unde sa incep si cum sa fac? Ar trebui sa am un avocat? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:11, 15 Octombrie 2019
Da, aveți nevoie de un avocat.
Demersurile constau in prezentarea Dvs la un avocat împreuna cu actele de stare civilă ale Dvs și ale minorului .
Se va lua in considerare veniturile tatalui din UK
Va puteti adresa instantei de tutela.

Se vor stabili urmatoarele aspecte:

1- forma de autoritate parinteasca.(in speta impunandu-se autoritate exclusiva, cata vreme fostul concubin a manifestat dezinteres, in procesul de crestere si educare a minorului).

2- locuinta minorului.

3- pensia de intretinere, in functie de veniturile nete obtinute.


Competenta material, teritorial, si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati/ aveti resedinta.


Ar fi prudent să contractați servicii avocațiale dacă nu știți procedură civilă!
Instanța competentă este cea de la reședința minorului!
Pe lângă 1/4 din veniturile nete ale acestuia, veți putea obține stabilirea domiciliului minorului la dvs, eventual exercitarea în exclusivitate a autorității părintești!
Cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Adrian37 Adrian37 Buna ziua . As vrea sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie. Am o colega la serviciu care intampina urmatoarea problema : a venit aici in anglia ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cris095 cris095 am un copil de 3 luni nascut in germania. in prezent suntem tot in germania locuind cu tatal copilului (român). suntem necasatoriti. tatăl este violent, ... (vezi toată discuția)