avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RESTITUIRE FOND DE REPARATII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RESTITUIRE FOND DE REPARATII

am primit o cerere de restituire a fondului de reperatii pe motiv ca proprietarul a instrainat apartamentul si nu stiu ce motiv legal sa adaug in raspunsul meu,care ar trebui sa fie negativ ,dupa cum am fost indrumat si de departamentul primariei Brasov, Departamentul de relatii cu Asociatiile de Prorietari.Drept sa va spun raspunsul de la primarie nu ma multumeste nici pe mine ,cred ca nici pe vechiul propietar si nu stiu cum ar suna in instanta ,,NU SE RESTITUIE"
In legea 296/2018 articolul 70-71 se refera la sumele obtinute suplimentar din venituri pe parti comune si penalitati,nu este nici oreferire ,efectiv la banii incasati efectiv de la propietar.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:18, 16 Octombrie 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati responsabil disp L nr 196/2018
Fondul de reparatii nu se restituie
In legea 296/2018 articolul 70-71

Probabil ati intentionat sa faceti referire la disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
L nr 296/2018 priveste strict Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană
Multumesc pentru corectia facuta si imi cer scuze ca v-am facut sa pierdeti timpul cu colectarea si/sau prelucrarea laptelui ...
Totusi ma bucur ca ati inteles,ca faceam referire la legea invocata de dv.,dar raspunsul pe care l-ati formulat este acelasi cu cel primit de la primarie ,unul fara acoperire juridica din punctul meu de vedere..
Articolul 70 aliniatul 1 din Legea nr.196/2018 se refera la
,,veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune,inclusiv veniturile din dobanzi bancare".
Aliniatul 2 specifica destinatia acestor venituri; pentru care intradevar se specifica faptul ca,, nu se platesc proprietarilor".
Articolul71 subliniaza destinatia fondului de reparatie,stabilirea noilor cerinte pentru folosirea acestuia si faptul ca excedentul neutilizat,,se reporteaza in anul urmator cu aceasi destinatie.".
Credeti ca aliniatul 1 din art.71 al Legii196/2018 ar putea fi raspunsul la CEREREA DE RETURNARE A FONDULUI DE REPARATII?
Avand convingerea ca de data aceasta nu am mai gresit sper sa aveti mai multa intelegere.
MULTUMESC!
da, fondul de reparatii nu se restituie. Reamintesc ca in vechile legislatii se restituia suma ramasa neconsumata si de aici, poate, confuzia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În Legea 196/2018 nu se specifica dacă se restituie sau nu, cum este cazul fondului de rulment. Cred că numai în Statut se poate face o referire clară în acest sens...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire fond investii asociatie prop Patras Gheorghe Patras Gheorghe In 2014 AG a asociatiei de prop a hotarat construirea acoperisului tip sarpanta. In acest sens s-a contituit un fond de investitii pentru aceasta lucrare prin ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reparații CODRUT70 CODRUT70 La transferul dreptului de proprietate se restituie și fondul de reparații? (vezi toată discuția)
Buna ziua si scuze de deranj. am si eu o intrebare daca ma puteti ... Mih7777 Mih7777 Buna ziua si scuze de deranj. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Miltumesc. In blocul unde locuiesc cineva a vandut apartamentul fiicei lui in ... (vezi toată discuția)