avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii promovare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii promovare

Salut!

Am un SRL neplatitor de TVA si intentionez sa ofer servicii de marketing (promovare YouTube) pentru persoane fizice atat din Europa cat si din America de Nord si am citit lucruri destul de contradictorii cu privire la taxarea de TVA. Voi fi nevoit sa ofer factura cu TVA catre clientul final din Europa? Dar din America?

Multumesc,
-Adnan
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
AdnanJ, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdnanJ , utilizator 09:19, 16 Octombrie 2019
Cum se incheie contractul de promovare? Direct cu YouTube sau cu fiecare in parte?

Oricum ar fi, pentru serviciile prestate partenerilor din UE trebuie sa va inregistrati platitor de TVA pentru aceste operatiuni si sa obtineti un CIF in acest sens sau sa va inregistrati platitor inclusiv pentru operatiunile din Romania.
Eu voi efectua promovarea prin Google Ads deci voi obtine codul de TVA / VIES pentru a putea lucra cu ei insa contractul va fi intre firma mea si client. Din cate inteleg, am nevoie de acel VIES si pentru prestare servicii..eu fiind neplatitor de TVA pot sa ii ofer clientului meu factura cu TVA inclus sau trebuie sa il rezolve singur? Daca clientul nu este din UE, mai plateste TVA?

Multumesc!

Iulian Manea a scris:

Cum se incheie contractul de promovare? Direct cu YouTube sau cu fiecare in parte?

Oricum ar fi, pentru serviciile prestate partenerilor din UE trebuie sa va inregistrati platitor de TVA pentru aceste operatiuni si sa obtineti un CIF in acest sens sau sa va inregistrati platitor inclusiv pentru operatiunile din Romania.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
AdnanJ, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Firma impozit pe venit inscrisa in roi Tomas_C Tomas_C Buna ziua, am o firma de web design neplatitoare de TVA in Romania si cu data de 1 octombrie m-am inscris in ROI si am primit CIF valabil pt VIES. ... (vezi toată discuția)