avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Stopare executare silita prin poprire pensie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Stopare executare silita prin poprire pensie de intretinere

Buna ziua!

In cazul in care am o poprire de 1/4 din venitul net lunar la angajator iar de curand mi s-a nascut al doilea copil, care sunt caile legale pentru ridicarea popririi de 1/4? (Mentionez ca deja s-a poprit o luna 1/4 cand maxim pentru 2 copii este 1/3).
Contestatie la executare cu privire la prima poprire lunara dupa nasterea celui de-al doilea copil, cerere in instanta pentru reducerea cuantumului pensiei de intretinere, cerere catre executor, alta varianta?!?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
AdrianSA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 6 Mai 2020
Nu rezolvați nimic depunând contestație la excecutare. Singura cale de rezolvare pentru a dispune 1/3 pentru 2 copii este instanța de judecată.
Buna seara,

Am obtinut hotararea in instanta pentru 1/3, asa cum ziceati.
Ce solutii am acum, pot opri poprirea de 1/4 ducand hotararea legalizata la angajator sau cum ar trebui sa procedez?

De asemenea am de recuperat si o suma de bani platita prin poprire, de la introducerea cererii si pana in prezent, cum o pot recupera?

Multumesc!

Dapix a scris:

Nu rezolvați nimic depunând contestație la excecutare. Singura cale de rezolvare pentru a dispune 1/3 pentru 2 copii este instanța de judecată.

mi s-ar parea oportun sa faceti contestatie la executare ca sa cereti si intoarcerea executarii pt diferenta.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Este nevoie de contestatie la executare pentru intoarcerea executarii sau se poate cere compensatia direct catre executor, in baza art. 645 alin. 2 Noul Cod de Procedura Civila? (Reamintesc faptul ca este o executare lunara pe venitul din salariu privind pensia de intretinere).

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

mi s-ar parea oportun sa faceti contestatie la executare ca sa cereti si intoarcerea executarii pt diferenta.

Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
AdrianSA, utilizator
faceti cerere la executor si vedeti ce iese, daca nu vrea, contestati executarea.

Alte discuții în legătură

Hotarare redactata gresit primavera1234 primavera1234 Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului. Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort Scorpionul Scorpionul [i]Buna ziua Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul ... (vezi toată discuția)