avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Stopare executare silita prin poprire pensie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Stopare executare silita prin poprire pensie de intretinere

Buna ziua!

In cazul in care am o poprire de 1/4 din venitul net lunar la angajator iar de curand mi s-a nascut al doilea copil, care sunt caile legale pentru ridicarea popririi de 1/4? (Mentionez ca deja s-a poprit o luna 1/4 cand maxim pentru 2 copii este 1/3).
Contestatie la executare cu privire la prima poprire lunara dupa nasterea celui de-al doilea copil, cerere in instanta pentru reducerea cuantumului pensiei de intretinere, cerere catre executor, alta varianta?!?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
AdrianSA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 6 Mai 2020
Nu cred, teoretic, v-a redus-o, nu aveti cum sa va mai judecati inca o data pt acelasi lucru.
contestatie la execuare nu aveti cum sa faceti ca nu aveti o hotarare favorabila.
chiar nu stiu ce ati putea face in afara sa asteptati indreptarea erorii materiale.

mai e o problema.. reduce de la 1/4 la 1/3 in favoarea minorilor.. dar nu scrie cat la unul si cat la altul.. deci ar trebui si o lamurile de dispozitiv, cat nu scrie ca ii dati primului 1/6
in mod normal, astea se solutioneaza repede, vreo 2 saptamani, v-a zis dvs ca nu se judecata prea curand ?
In solutia pe scurt de pe portal apare:
..."Reduce pensia stabilita in sarcina reclamantului si in favoarea MINORILOR... de la 1/4 la 1/3...."
De la Rel cu Pub mi s-a spus ca in solutia pe scurt, chiar daca apare "MINORILOR", e trecut doar numele primului...

In hotararea pronuntata:
..."Reduce pensia stabilita in sarcina reclamantului si in favoarea MINORULUI (si e trecut doar primul minor)... de la 1/4 la 1/3...."

Am depus cerere de indreptare, solutia termen 1 fiind:

"Suspendat pe perioada starii de urgenta conf. Decret Presedinte.... etc."

gi-jane2 a scris:

Nu cred, teoretic, v-a redus-o, nu aveti cum sa va mai judecati inca o data pt acelasi lucru.
contestatie la execuare nu aveti cum sa faceti ca nu aveti o hotarare favorabila.
chiar nu stiu ce ati putea face in afara sa asteptati indreptarea erorii materiale.

mai e o problema.. reduce de la 1/4 la 1/3 in favoarea minorilor.. dar nu scrie cat la unul si cat la altul.. deci ar trebui si o lamurile de dispozitiv, cat nu scrie ca ii dati primului 1/6
in mod normal, astea se solutioneaza repede, vreo 2 saptamani, v-a zis dvs ca nu se judecata prea curand ?

Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
AdrianSA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am reusit indreptarea erorii, dupa cateva cereri de urgentare a fost preluat in camera de consiliu. Initial fiind suspendat dosarul pana la finalul starii de urgenta....
bravo, ma bucur ca ati reusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare redactata gresit primavera1234 primavera1234 Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului. Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort Scorpionul Scorpionul [i]Buna ziua Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul ... (vezi toată discuția)