avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Stopare executare silita prin poprire pensie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Stopare executare silita prin poprire pensie de intretinere

Buna ziua!

In cazul in care am o poprire de 1/4 din venitul net lunar la angajator iar de curand mi s-a nascut al doilea copil, care sunt caile legale pentru ridicarea popririi de 1/4? (Mentionez ca deja s-a poprit o luna 1/4 cand maxim pentru 2 copii este 1/3).
Contestatie la executare cu privire la prima poprire lunara dupa nasterea celui de-al doilea copil, cerere in instanta pentru reducerea cuantumului pensiei de intretinere, cerere catre executor, alta varianta?!?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
AdrianSA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 6 Mai 2020
pe portal ce scrie? scrie ca vi se reduce la 1/6? Puteti solicita un certificat de grefa si merge cu el la executor.
Pe portal scrie:

..."Reduce pensia stabilita in sarcina reclamantului si in favoarea MINORILOR... de la 1/4 la 1/3...."

Doscutand telefonic la Rel. cu Publicul, mi s-a transmis ca unde sunt ... apare doar numele minorului, desi se foloseste termenul "MINORILOR". Am cerut certificat de grefa de pe minuta si mi s-a spus ca nu mi se mai poate elibera, pentru ca s-a redactat sentinta.

gi-jane2 a scris:

pe portal ce scrie? scrie ca vi se reduce la 1/6? Puteti solicita un certificat de grefa si merge cu el la executor.

Se poate introduce ordonanta in acest caz, si daca da, pana cand ar putea fi valabila, pana la solutionarea indreptarii erorii materiale? Mentionez ca solutia pe fond ce contine erori materiale este executorie.

Multumesc!
pt ce anume, ordonanta ?
Pentru reducere pensie primul minor de la 1/4 l a 1/6 pentru motivele:
1. Poprire in desfasurare, al doilea minor nu beneficiaza de intretinere conf art 529 alin.2

2. Sentinta pentru reducere, EXECUTORIE are eroare materiala, chiar inrautateste situatia celui de-al doilea minor, "scade" pensia primului copil de la 1/4 la 1/3.

3. Indreptarea erorii, dosar separat, este suapendata pe perioada de urgenta conf. Decret Presedinte.

Art. 997:

"Instanța de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparența de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări."

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

pt ce anume, ordonanta ?

Alte discuții în legătură

Hotarare redactata gresit primavera1234 primavera1234 Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului. Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort Scorpionul Scorpionul [i]Buna ziua Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul ... (vezi toată discuția)