avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modul de salarizare atunci cand exista si targhet
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modul de salarizare atunci cand exista si targhet

Buna ziua. Am fost angajata la o firma unde salariul era format din salariul dr baza+procente pt depasirea targhetului. Intrebarea mea este, salarul de baza poate fi mai mic decat minimul pe economie? Deoarece mie mi se spunea ca salarul meu de baza este de 700 de lei plus ce se depaseste peste targhet, iar atunci cand intrebat de ce salariul meu nu porneste de la minimul pe economie mi se dadea explicatia ca atunci ar fi procentele mai mici pentru realizarea targhetelor, pe cand asa pornind de la 700 lei procentele ar fi mai mari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 16 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul de baza nu poate fi mai mic decat minimul pe economie.

Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in invatamant mysymysy mysymysy Buna ziua. Am o nelamurire privind salariul de baza in invatamant . Stiu ca de la 1 mai s-a marit salariul minim pe economie. Pana la 1 mai am avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mai mic decat minimul brut pe economie blecota blecota Buna ziua, daca un salariu este de 340 net si 432 brut, poate fi acesta supus popririi tinand cont de faptul ca este mai mic decat minimul brut pe economie(700 ... (vezi toată discuția)