avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract civil de prestari servicii / de colaborare cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract civil de prestari servicii / de colaborare cu persoane fizice rezidente si nerezidente

O societate cu cod CAEN 4799 - "Comert cu amanuntul in afara magazinelor, pietelor ....", adica comert cu agenti de vanzari, poate incheia "Contracte de prestari servicii sau de colaborare" cu persoane fizice rezidente pentru activitatea de distribuire de pliante cu reclame si invitatii la prezentari de produse (aici este vorba de persoane care sunt angajate la alte societati ca ospatari, barmani, etc. si presteaza aceasta activitate ca una suplimentara) ?

Si in cazul in care persoanele fizice care fac prezentarile de produse sunt persoane fizice nerezidente (din UE - Ungaria), ce fel de contract se poate incheia cu acestia?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 21:47, 11 Decembrie 2009
Incheiati cu rezidentii contracte de prestari de servicii, care sunt reglementate de Codul civil şi de Codul fiscal. Pentru nerezidenţi, la fel, dar consultati inspectorii de la Administratia Financiara pentru a proceda corect cu privire la inregistrarea contractelor si la retinerea impozitului pe venit.
Studiati Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2310/2007 privind procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române şi persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente si aflati mai multe informatii utile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contracte nerezidenti marianamoraru marianamoraru Buna ziua, Ordinul 2310/2007 prevede la art.1 al.1 urmatoarele: Art. 1 (1)Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 - intreprinzator privat nerezident pe pe S-a retinut o cota de 5% reperezentand impozit pe veniturile obtinute din Romania de catre un Intreprinzator privat cu rezidenta in Ungaria (inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract prestator strain ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Am aflat ca un contract cu un prestator de servicii strain trebuie inregistrat la adm financiara intr-un ... (vezi toată discuția)