avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna seara. M-am despartit de sotul meu atunci cand am aflat ca sunt insarcinata si am depus actele de divort la notar atunci cand eram insarcinata in 3luni, iar dupa 30de zile s-a pronuntat divortul. Intre timp si dupa, nu s-a interesat de sarcina, eu am suportat toate cheltuielile cu analize, medicamente, doctor (la clinica privata). Am nascut pe 20iulie si nu a venit sa vada copilul. A vrut sa mergem sa facem test adn, am facut si nici atunci nu s-a uitat la copil. Acum copilul are 3luni si inca nu am fost sa stabilim nicaieri pensie alimentara, nimic si el nici macar nu intreaba de copil si nici nu isi arata interesul sa il vada. Intre timp fiecare ne-am refacut viata, dar mi-a intrat mie in cap gandul ca ar vrea sa imi ia copilul dupa ce termin de alaptat, doar ca sa se razbune pe mine. S-ar putea intampla asta? In ce conditii ar ajunge copilul meu la un tata pe care nici macar nu il cunoaste? Ce sa fac sa previn sa se intample asta?
Copilul s-a născut după divorț, tatăl l-a recunoscut? În certificat e numele lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca tatal a recunoscut minorul:
1. Mergeti in INSTANTA si solicitati ca sa se pronunte o sentinta prin care sa se dispuna exercitarea IN COMUN a autoritatii parintesti.
2. Solicitati stabilirea domiciliului minorului LA MAMA
3. Solicitati stabilirea unei pensii alimentare de la tata.
Nu are sanse sa va ia copilul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
copilul e conceput in casatorie deci il are ca tata in certificat.
Din ce ziceti nu pare ca vrea sa vi-l ia.. de ce l-ar lua cand nici nu vrea sa il vada ?
Ori lasati lucrurile asa, ori cereti in instanta pensie si jumatate din cheltuielile avute cu sarcine.
Copilul este nascut dupa divort, iar la Starea Civila din Iasi a fost trecut din oficiu ca si tatal copilului fara ca el sa fi venit sa il recunoasca. Nu stiu,ma gandesc ca ar vrea sa il ia din razbunare fata de mine...Multumesc pentru raspunsuri!
Ca să vă convingeţi de intenţiile domnului, puteţi să-i cereţi acordul ca actualul soţ să înfieze copilul, dacă el tot nu se interesează de el. Dacă vă refuză, este deja un semn de întrebare.
În acest moment, dacă vă plimbaţi cu copilul în parc şi el vă abordează şi ia copilul, are tot dreptul să o facă, aveţi drepturi egale ca tată şi mamă, nici o autoritate nu ar interveni.
Ca să nu se întâmple asta, trebuie să procedaţi aşa cum aţi fost sfătuită mai sus.
Ca să se răzbune pe dvs., este mai simplu să ceară program de relaţii personale cu copilul şi dacă cere, va primi. Deja există studii care afirmă că nu este nici o traumă despărţirea bebeluşului şi a copilului mic de mamă, aşa că domnul poate primi program să ia copilul la domiciliul său, "fără prezenţa stânjenitoare a mamei".
Numai de aici încolo urmează răzbunarea!

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat! roxi_roxana roxi_roxana Buna ziua ,as dori daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema! Am avut prima infatisare la tribunal cu fostul sot,ptr drept de vizita,minora are 1an,iar acum ... (vezi toată discuția)
Fosta prietena a nascut si nu vrea sa ii recunosc copilul! Gabioprea18 Gabioprea18 Salut acum 5 lunii fosta mea prietena a hotarit sa ne despartim nu cunosc motivele( decat dupa spusele ei voia o altfel de viata). Dar pe atunci era ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu Dumitru Diana Dumitru Diana Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele ... (vezi toată discuția)