avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Profit firma deschisa mai putin de 1 an
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Profit firma deschisa mai putin de 1 an

Ce se intampla cu profitul unei micro care a fost deschisa doar cateva luni si deci nu a fost nevoie sa se depuna bilant. Firma se radiaza, dar ce se intampla cu profitul? Revine actionarilor?

Acest profit pe firma, se considera venit al actionarilor? Sau se considera dividende? Cu cat se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:19, 21 Octombrie 2019
In situatia lichidarii firmei se va intocmi bilant de lichidare, obligatoriu. Adunarea generala a acționarilor va hotărî destinația profitului.
Doar contributia la capitalul social al srl e restituit asa cum a fost introdus in frma, fara a fi impozitat. Profitul de pe urma activitatii va fi repartizat ca dividende asociatilor si impozitat cu 5%. Luati legatura cu contabilul autorizat care va va intocmi si semna bilantul de lichidare pe care il veti depune la finante si apoi si la registrul comertului in a doua etapa de lichidare si radiere simultana a srl..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara a societatii OanaLH OanaLH Buna ziua! Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)
Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati alm alm Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 ... (vezi toată discuția)