avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare tarzie auto nou la administratia finaciara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare tarzie auto nou la administratia finaciara

Buna ziua,

Am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
In data de 3 septembrie am achizitionat o masina noua, insa nu am stiut ca trebuie declarata la administratia financiara in termen de 30 de zile. Sotul meu abia saptamana viitoare reuseste sa ajunga, aveti idee daca vom primi amenda si cam cat va fi aceasta? Cum se procedeaza cu impozitul masinii? Avem repercursiuni si aici?

As vrea doar sa stiu sa fim pregatiti.

Multumesc mult,
Valentina Donciu
Cel mai recent răspuns: Valentina_D , utilizator 20:57, 18 Octombrie 2019
Urmeaza sa achitati impozitul de la data achizitionarii bunului mobil
Pentru depasirea termenului de 30d ezile urmeaza sa se aplice sanctiune de catre inspectorul administratiei fiscale teritoriale care...in anumite situatii nu este atat de legist si nu aplica sanctiuni
Multumesc. Ne vom grabi. Nu suntem rau intentionati, efectiv nu am stiut si lipsa de timp ne omoara, mai ales ca programul la administratia financiara (sector 5) este unul ingrozitor...si sa mai punem si aglomeratia....

Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru auto mirela1980 mirela1980 trebuie sa platesc la primarie impozit pe o masina care nu am inscris-o? (vezi toată discuția)
Radiere fiscala autoturism oanalumi oanalumi Daca fostul proprietar al masinii a scos fiscalul masinii, ce se intampla dupa trecerea celor 30 de zile cat e valabil? Eu vreau acum sa vand masina si ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)