avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau afară?

Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare.
Taicameu, desi are vila lui cu livada la Suceava, desi are unde sta in alta parte in Iasi, vine cand vrea el, imi intra in apartament fara voia mea si sta cat vrea el. Pana si prezenta, apropierea lui imi fac rau, pentru ca ani de zile mi-a facut rau, m-a abuzat, m-a fortat, m-a amenintat. Am cerut ordin de protectie cand acum un a intrat peste mine in baia mea si m-a atacat, dar mi-a fost respinsa cererea.

De ani de zile el umbla cu adresa falsa pe buletin. El locuieste la Suceava, dar a lasat pe buletinul lui adresa apartamentului meu din Iasi.

Vreau sa plece din apartamentul meu si sa nu mai vina la mine. Daca se opune, sa il scoata Politia cu forta afara din casa mea, sa am protectie impotriva lui. Cum fac?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
inteleg ca vine ocazional, de ce nu schimbati yala pana sa va judecati ?

[ link extern ] /
aveti in link detalii necesare, daca nu va descurcati cu redactarea cererii, va trebui sa va adresati unui avocat.
Dupa ce veti aveti o hotarare judecatoreasca, veti apela la un executor judecatoresc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


alexandraalic a scris:

prin mostenire prin succesiune, fara drept de revocare, semnat de buna voie de toate partile implicate,


Nu exista situatia asta, daca era vorba de " prin mostenire" nu avea cine sa semneze,
Cand vorbiti de mostenire, inseamna ca proprietarul/ proprietarii sunt decedati, succesiunea se deschide prin moarte, dvs ati fi fost mostenitor..
Toate partile implicate, nu aveau cum sa semneze, decedate fiind.
Cititi mai exact ce act ati semnat, Cred ca vi l-au vandut parintii, sau ati mostenit-o pe mama si v-a vandut sau donat tatal. Dar decat sa fac presupuneri, vedeti ce act este.
Nu conteaza ce act este daca dvs sunteti proprietar si tatal nu are drept de abitatie sau uzufruct, il puteti evacua, mai ales ca are unde sta.
Donatie prin succesiune am vrut sa scriu, nu mostenire. Fara drept de revocare, semnat de buna voie de toate partile implicate, actul este real si exista de ani de zile.

Nu am inteles nimic din acel articol.

Deci caut formular pentru cerere de evacuare si il completez, adaugand actele necesare. In Iasi locuiesc.
Unde depun cererea?

Si am inca o intrebare : odata ce depun cererea si se fac demersurile legale pentru acea cerere, este legal sa fiu obligata sa platesc bani pentru acele demersuri, fara sa fiu anuntata anterior de acei bani? Daca da, cam ce suma de bani?

Intreb asta pentru ca organele de justitie, atunci cand am cerut ordin de protectie, dupa ce mi l-au respins, au scris ca ma obliga sa le platesc 1000 Ron, fara sa ma anunte anterior procesului de acest fapt.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
alexandraalic, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatie prin succesiune

inca o data, cand e vorbiti de succesiune/ mostenire- ca e tot aia, inseamna ca pe undeva e si un decedat,
Donatia e un act intre vii.
Deci v-au donat parintii.. fara clauze de niciun fel ?
Mergeti la un avocat daca nu ati inteles ce si daca ati citit, scrie ca taxa de timbru e de 100 de lei si cererea se depune la judecatoria pe raza careia e imobilul din care cereti evacuarea.
Nu exista formular pt cerere, se incepe cu d-le presedinte, povestiti in fapt care e situatia si in drept va intemeiati actiunea pe art 1033.
depuneti copie dupa contract si dupa actul de identitate.



Este act de donatie, de la parinti, fara drept de revocare, definitiv, fara cauze suplimentare, cu semnaturile celor vii implicati.

Eu sunt unicul proprietar, el este ocupantul, nici macar nu este trecut la intretinere ca ar locui la mine.
Locuieste la Suceava, vine cand vrea, sta cat vrea.
Nici nu vorbesc cu el, ma simt amenintata, nu il suport, m-a abuzat ani intregi.

Asta-i situatia.

Oricum, multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
alexandraalic, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)
Act donatie Lazar Daniela Lazar Daniela Sotul meu are un apartament de la bunica lui prin donație.copii bunicii au renuntat la partea lor iar actul este cu uzufruct viager.in familie au aparut ... (vezi toată discuția)