avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau afară?

Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare.
Taicameu, desi are vila lui cu livada la Suceava, desi are unde sta in alta parte in Iasi, vine cand vrea el, imi intra in apartament fara voia mea si sta cat vrea el. Pana si prezenta, apropierea lui imi fac rau, pentru ca ani de zile mi-a facut rau, m-a abuzat, m-a fortat, m-a amenintat. Am cerut ordin de protectie cand acum un a intrat peste mine in baia mea si m-a atacat, dar mi-a fost respinsa cererea.

De ani de zile el umbla cu adresa falsa pe buletin. El locuieste la Suceava, dar a lasat pe buletinul lui adresa apartamentului meu din Iasi.

Vreau sa plece din apartamentul meu si sa nu mai vina la mine. Daca se opune, sa il scoata Politia cu forta afara din casa mea, sa am protectie impotriva lui. Cum fac?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Si mai am o problema legata de acest subiect.

Este scris pe act ca a fost eliberat in 5 exemplare, dintre care 4 semnatarilor : 2 parintilor, unul surorii mele in calitate de martora si unul mie.

Sora mea este plecata de multi ani in alta tara si nu stiu daca mai vine in Romania. Poate a lasat exemplarul ei din act in apartamentul ei din Iasi. Dar cand ea a plecat din tara, mi-a lasat o copie dupa cheile de la apartamentul ei, care mi-au fost luate imediat apoi cu forta de taicameu.

In apartamentul meu nu mai este nici un original din acel act.
Nu stiu cine le-a luat.
Maicamea locuieste cu mine la adresa, ea ii deschide usa lui taicameu fara voia mea. De asta nu am schimbat yala si pentru ca ma simt amenintata.

Eu mai am o copie dupa actul de proprietate pentru apartamentul meu.

Si mai este exemplar din act la arhivele statului sau unde se tine, nu stiu cum se numeste exact.

Cum ma sfatuiti sa fac mai departe?
Copia pe care o am este o copie a actului facuta pur si simplu la xerox color.
Si cand am intrebat de bani, nu m-am referit la taxa de timbru care este mentionata de la inceput. Ci intrebam daca este legal sa fiu obligata apoi sa dau bani de catre organele de justitie pentru ca am facut cererea respectiva, fara sa ma anunte de la inceput de acele sume de bani.
Mi s-a mai intamplat cand am cerut ordin de protectie ce mi-a fost refuzat, de asta intreb.
pe copia aia scrieti cf cu originalul.

daca mama sta cu dvs si ii da drumul, nu faceti nimic cu evacuarea. evacuare cereti ca sa nu mai locuiasca, nu ca sa nu va mai viziteze mama.

alexandraalic a scris:

Mi s-a mai intamplat cand am cerut ordin de protectie ce mi-a fost refuzat, de asta intreb.

Nu inteleg la ce va referiti , ce bani vi s-au cerut ?
Daca va judecati si pierdeti, platiti cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)
Act donatie Lazar Daniela Lazar Daniela Sotul meu are un apartament de la bunica lui prin donație.copii bunicii au renuntat la partea lor iar actul este cu uzufruct viager.in familie au aparut ... (vezi toată discuția)