buna seara.,as dori va rog sa ma ajutati intr-o nelamurire...am primit de la primarie un teren pentru construirea unei case,am platit suma ceruta am semnat un contract si mi s-a spus ca pot incepe la constructia casei.Aceasta casa fiind construita in timp de 3 ani,altfel terenul ni se ia inapoi.Am inceput constructia casei,dar de atunci cererile mele nu mai sunt ascultate...in ce fel....nu mi se elibereaza nici o adeverinta ptr a putea face proiectul casei,instalarea luminii electrice,etc.....specific ca eu sunt in italia.....raspunsurile sunt mereu aceleasi((construieste in continuare fara grija)))C
um se poate asa ceva?????Eu nu am nici un drept la acea casa fara acte !!!
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac !!!Nu pot pierde casa fiind divortata cu 2 copii !!!!va multumesc anticipat.:">
Buna.Terenul mi-a fost atribuit printr-un contract de vanzare -cumparare incheiat intre subsemnata,primar si contabil.(si cele 2 persoane care au participat la licitatia terenului).Astept raspuns.Va doresc o zi placuta...:)
banuiesc ca, acel contract de vanzare-cumparare, a fost incheiat la notarul public, in baza unei hotarari de consiliu local de vanzare prin licitatie publica, si a procesului verbal de licitatie, prin care ati fost desemnata castigatoare.In acest caz, cu actul de vanzare-cumparare, puteti merge sa va intabulati terenul pe care l-ati cumparat.:)
Nu stiu ce adeverinta va trebuie pentru proiectul casei:(, dar cam aceastia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati:
1. contractul de vanzare-cumparare, obligatoriu incheiat si autentificat in fata notarului public, impreuna cu schita de amplasament, va dau dreptul sa efectuati cadastrul terenului si inscrierea acestuia in cartea funciara. Aceasta operatiune o executa un expert autorizat.
2. dupa ce obtineti intabularea, mergeti la primariei si solicitati un certificat de urbanism pentru constructie locuinta, imprejmuire, anexe gospodaresti, bransament la utilitati, etc. In acest certificat de urbanism se evidentiaza regimul de inaltime, avizele necesare, POT, CUT, etc.
3. cu certificatul de urbanism, copie a contractului de vanzare-cumparare, a cadastrului si a intabularii, va adresati unui arhitect autorizat care va va executa proiectul casei (alegeti un arhitect care colaboreaza si cu un inginer constructor - pentru proiectul de rezistenta si cu un inginer de instalatii, pentru o documentatie completa). Tot arhitectul de va ocupa si de obtinerea avizelor necesare.
4. dupa ce primiti acest proiect, stampilat, depuneti la primarie o cerere pentru eliberarea autorizatiei de constructie. La eliberarea acesteia, veti plati o taxa de 0.5% din valoarea estimata a constructiei.
5. va apucati de treaba, si succes!!
Daca nu puteti efectua toate aceste operatiuni (am inteles ca nu sunteti in tara), puteti da o procura unei persoane apropiate, care sa se ocupe in locul dvs.
Nu construiti pe vorbe, intrucat, pe langa faptul ca primarii se mai si schimba, un control inopinat al celor de la inspectia de stat in constructii se poate lasa rau de tot (si nu vreau sa va sperii).
Da, pasii sunt cei mentionati mai sus. Io v-am spus doar varianta simplifica, in intentia de a specifica faptul ca, acel act de cumparare, trebuie sa fie incheiat la notarul public. Succes. :)