Buna ziua. As vrea si eu sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care vreau sa intentez divort de sotul meu. Care sunt pasii de urmat in cazul in care avem si un copil minor (3 ani si 8 luni) si as vrea sa nu avem custodie comuna, ci doar sa aiba dreptul la vizite impuse de instanta, la fel si pensia alimentara, as vrea sa fie retinuta din salariul lui. Ce ar trebui sa fac? Intreb asta pentru ca daca am merge la notar, el vrea custodia comuna a copilului, iar eu nu sunt de acord cu asta din diverse motive. Multumesc!
Nu contează ca sunteți sau nu de acord, dacă nu aveți dovezi incontestabile ca a abuzat copilul șansele de a avea custodie comuna sunt de peste 99 %.
Mai bine mergeți la notar și negociați sau la un mediator decât sa ajungeți în instanta.
Dar, din nou, depinde foarte mult de motivele dumneavoastră, de ce anume puteți dovedi. În mare însă asta e practica în România, custodia comuna acordata în bezna mintii.
Divorțul la NOTAR se poate efectua doar cu Autoritate Părintească Comună.
Numai instanța de judecată, în urma unor probe temeinice, poate dispune autoritate părintească exclusivă.
Din mesajul dvs nu reiese nici un motiv care să justifice că se poate admite ca autoritatea părintească este necesar să fie exercitată de către un singur părinte.
Mergeti la o consultatie juridica la Un Avocat unde puteți afla dacă va încadrați in motivele pentru care instanța de judecată acorda custodia exclusiva