Buna ziua,
am divortat la notar in iunie 2018 .In urma acestiu divort tatal copilului trebuia sa plateasca pensie alimentara 25%din venituri.In tot acest timp nu a primit decat cateva luni 250 lei cash , direct copilul.Mentionez ca nu se intereseaza de soarta copilului, nu il suna .Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Care este cea mai viabila solutie pt a putea obtine pensia alimentara neachitata de la data divortului(06.2018) ?
2) M-ar interesa si daca pot obtine custodie unica......(din moment ce nu se intereseaza de copil ....)Daca da , cum mai exact pot obtine custodia unica?
Buna ziua,
1. Adresati-va instantei in civil pentru recuperarea banilor si modificarea cuantumului pensiei aducand-o la valoarea actuala.
Formulati si plangere penala pentru abandon de familie.
2. Nu stiu ce sanse aveti ca sa se stabileasca de o instanta exercitarea autoritatii parintesti doar de mama dar incercati.
Luati legatura cu un avocat.
Cea mai simplă soluție este să mergeți la un executor judecătoresc și să recuperați sumele restante.
Exercitarea autorității părintești presupune existența unor motive întemeiate, iar în cazul dvs nu există astfel de motive.