avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere cont BRD
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere cont BRD

Buna ziua tuturor,
Am fost sa inchid un cont la o filiala BRD. Iar domnisoara de la ghiseu mi-a intins o foaie in fata sa o semnez, am inceput sa o citesc, apoi mi-a spus ea ca e de actualizare a datelor personale, sa o semnez, i-am raspuns ca intai sa o termin de citit. Nimic important pe acea foaie, o semnez si i-o inmanez.

Dupa ce primeste acea foaie imi returneaza si mie un exemplar unde observ ca sunt defapt 2 foi, nu doar una. Fiind pe fuga si aglomeratie in acel sediu le-am bagat in buzunar. Mi-a cerut sa ii achit taxa de inchidere a contului 14 euro. Conform contractului semnat la deschiderea contului, dupa 2 ani de utilizare, inchiderea contului trebuia sa fie gratis. Dar nevrand sa imi mai stric nervii si cu aceasta problema am decis sa achit si aia e. Pentru ca stiu ce fel de escroci predomina si in aceasta institutie.

Acum ajungand acasa citesc si foaia pe care mi-a inmanat-o dupa ce am semnat si observ ca e o foaie unde se schimba clauze ale contractului semnat initial la deschiderea contului acum ceva ani. In contractul vechi se prevede ca la indisponibilitatea fondurilor in cont, toate aplicatiile/serviciile care necesita plata lunara se vor inchide, adica imi vor opri accesul la aplicatiile mobile si internet. In cel nou aceasta clauza se modifica in sensul ca ma oblig sa achit sume restante. Foaie pe care mi-o daduse dansa initial sa o semnez era defapt ultima pagina a contractului.

Mi-a spus domnisoara sa vin maine pentru finalizarea inchiderii contului. Acum am o intuitie care imi spune ca maine imi vor mai cere vreo 30-40 de euro, suma "datorata" pentru accesul la acele aplicatii. Conform contractului initial trebuiau sa mi le inchida automat iar inchiderea contului sa fie gratis dupa 2 ani.

Eu cred ca aici se comite o ilegalitate, dar sunt sigur ca este ilegal sa inmanezi unei persoane DOAR o PARTE a unui contract, sa minti referitor la continut si folosinta si apoi sa o atasezi la restul contractului in necunostinta clientului. Va rog sa imi spuneti unde pot face reclamatii, ma intereseaza de la nivel local pana la autoritati Europene. Sunt satul de mizeriile din tara asta.

Va multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
dlcatalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Belgianu2021@gmail.com , utilizator 17:38, 24 Decembrie 2023
Bună cum pot sa anchid un cont BRD
dacă eu ma aflu an belgia și număru meu este de belgia că cel de România numai merge an belgia se poate dezactiva online?dacă știe cineva vă tog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eterna problema, nesimtirea bancilor - brd in cazul de fata grandanat grandanat O speta simpla Am un cont curent, cu un card de debit atasat deschis la BRD. Intrucat nu mai am nevoie de el vreau sa-l inchid. Din pacate conform politicii ... (vezi toată discuția)
Contract servicii tv, internet rcs-rds cmiep1@yahoo.com cmiep1@yahoo.com 1- In 2007 am incheiat un contract de furnizare servicii tv, internet si telefonie cu rcs. 2- In 2008 am cerut suplimentarea abonamentului tv din contract cu ... (vezi toată discuția)
Card credit Gabriel M Gabriel M Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat..Problema este urmatoarea.Am avut un card de credit la BRD care a expirat acum aproximativ 4 ani.Din ce-mi amintesc ... (vezi toată discuția)