avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune- lipsa acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune- lipsa acte proprietate

cum putem face succesiune dupa tatal nostru, in conditiile in care mama lui i-a vandut casa cu contract de vanzare -cumparare , care contract nu mai exista in nici un exemplar, nici macar xerox?
Nu se stie la ce notar , in ce oras au fost la notar iar nu se stie (au trecut cel putin 10 ani de la vanzare.
Cel mai recent răspuns: sicuta , utilizator 12:06, 5 Decembrie 2009
Buna seara. Un act de vanzare cumparare al unui imobil este valabil doar daca persoana care instraineaza imobilul este proprietarul .Ori mama tatalui( bunica dvs. ) nu putea sa vanda, decat daca tatal dvs. i-ar fi intocmit o procura pentru a-l reprezenta la vanzare. Daca insa a vandut in numele sau, actul respectiv nu este valabil . Sau poate exista doar un inscris sub semnatura privata , care are cel mult valoarea unui antecontract. Poate aflati mai multe detalii si reveniti.
scuze ca nu m-am exprimat clar!
bunica a vandut casa ei si tata a fost cumparatorul.
insa contractul de vanzare -cumparare s-a pierdut si nu se poate reconstitui din motivele de mai sus.
Nu o sa creada nimeni asa ceva.Nici instanta de judecata.
Daca nu exista dovada vor veni la mostenire toti mostenitorii acceptanti.
Ar trebui sa existe la administratia financiara inregistrarea contractului de vanzare cumparare sau ce anume a fost, conform sustinerilor dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua!
puteti incerca la DITL sa obtineti un istoric de rol fiscal, iar din acest act ar trebui sa rezulte actul prin care tatal dvs a obtinut dr de prop asupra acestui imobil.
Va multumesc mult tuturor, sa va aduca mos Nicolae multe bucurii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act vanzare cumparare DDOPREA DDOPREA Detin un teren cu casa mostenit de la bunicii mei, cumparat din doua bucati. Pentru prima bucata am actul lor de vanz cump original, pentru celalat am doar o ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere sub semnatura privata laci72 laci72 Buna seara am o intrebare si multumesc anticipat daca raspunde cineva stiind raspunsul sigur.Tatal meu a decedat anul trecut suntem 3 frati mostenitori pe o ... (vezi toată discuția)