Bună seara, socrul meu a avut un teren de 50 ari pe care la vândut, dar a primit doar o parte din bani. Individul care a cumpărat terenul l, a dat pe socrul în judecata. Instanta l, a dat terenul individului. În anul 2009 acesta l, a intabulat pe numele lui. În cartea funciara este tot el proprietar, însă la primărie este trecut socrul meu care în 2011 a decedat. Impozitul pe acest teren îl plătește soțul meu, unul dintre fiii defunctului. Noi am aflat de curând ca acel teren este intabulat pe altcineva și ca am plătit timp de 10 ani impozitul degeaba. Am mers la primărie și ni s, a spus sa mergem sa ducem hotărârea judecătorească prin care acel teren are alt proprietar. Am adus acea hârtie dar acum vor și certificat de moștenitor. Dar eu ma întreb asa, cum sa deschid o succesiune pe un bun care nu mai este al socrului meu și are alt proprietar? Ma poate ajuta cineva cu niște îndrumări? Va mulțumesc
Intuiesc că primăria nu vă solicită certificat de moștenitor cu privire la imobilul respectiv ci, mai degrabă, pentru a face dovada că soțul dvs este moștenitorul defunctului si ca este persoana îndreptațită sa solicite stergerea calitatii de proprietar al imobilului . In acest caz este suficient si un certificat de calitate de moștenitor obtinut de la notarul competent.
In ceea ce privește impozitul platit pentru terenul instrainat va recomand o acțiune in restituirea platilor nedatorate formulată impotriva primariei. Actiunea va privi doar platile facute in cei 5 ani anterior datei formularii acesteia, restul platilor fiind afectate de prescriptie.