avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire probleme

Bună seara, socrul meu a avut un teren de 50 ari pe care la vândut, dar a primit doar o parte din bani. Individul care a cumpărat terenul l, a dat pe socrul în judecata. Instanta l, a dat terenul individului. În anul 2009 acesta l, a intabulat pe numele lui. În cartea funciara este tot el proprietar, însă la primărie este trecut socrul meu care în 2011 a decedat. Impozitul pe acest teren îl plătește soțul meu, unul dintre fiii defunctului. Noi am aflat de curând ca acel teren este intabulat pe altcineva și ca am plătit timp de 10 ani impozitul degeaba. Am mers la primărie și ni s, a spus sa mergem sa ducem hotărârea judecătorească prin care acel teren are alt proprietar. Am adus acea hârtie dar acum vor și certificat de moștenitor. Dar eu ma întreb asa, cum sa deschid o succesiune pe un bun care nu mai este al socrului meu și are alt proprietar? Ma poate ajuta cineva cu niște îndrumări? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin Flueraru , Avocat 13:08, 22 Octombrie 2019
Bună ziua,

Intuiesc că primăria nu vă solicită certificat de moștenitor cu privire la imobilul respectiv ci, mai degrabă, pentru a face dovada că soțul dvs este moștenitorul defunctului si ca este persoana îndreptațită sa solicite stergerea calitatii de proprietar al imobilului . In acest caz este suficient si un certificat de calitate de moștenitor obtinut de la notarul competent.
In ceea ce privește impozitul platit pentru terenul instrainat va recomand o acțiune in restituirea platilor nedatorate formulată impotriva primariei. Actiunea va privi doar platile facute in cei 5 ani anterior datei formularii acesteia, restul platilor fiind afectate de prescriptie.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Valentin Flueraru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)
Acte construcție ContSters469838 ContSters469838 Soțul a moștenit un teren pentru care plătește impozit. Pe teren este însă și o construcție cu 2-3 camere. Noi am vrea sa vindem deoarece nu locuim ... (vezi toată discuția)