avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imi pot recupera permisul mai devreme?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imi pot recupera permisul mai devreme?

Buna ziua. Am sa fiu scurt si obiect.
Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile dupa care mi-a fost data o dovada cu drept de conducere 15 zile.
Problema e ca eu am continuat sa conduc dupa ce a exipirat dovada si dupa 2 saptamani am fost prins.
Mi-a fost intocmit un dosar penal insa de 3 luni nu se aude nimic..
As putea contesta faptul ca dureaza prea mult procesarea dosarului?
Pentru ca atunci cand o sa fiu chemat si o sa dea sentinta indiferent care o fi ea iar trebuie sa astept...
Timpul asta pentru care astept cine e raspunzator pentru el? Pana la proces? As putea contesta? Sau exista vreo alta cale? Pentru a grabi procesul? Va rog..
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Slayerism, utilizator
Cel mai recent răspuns: Slayerism , utilizator 16:15, 22 Octombrie 2019
Buna ziua.Ati gresit ca a-ti continuat să conduceți.Nu trebuie să mai contestați nimic.Va sfătuiesc să va angajați un avocat.O sa fiti chemat la parchet,pentru a da declarații.

Slayerism a scris:

Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile dupa care mi-a fost data o dovada cu drept de conducere 15 zile.
Problema e ca eu am continuat sa conduc dupa ce a exipirat dovada si dupa 2 saptamani am fost prins.
Pentru ca atunci cand o sa fiu chemat si o sa dea sentinta indiferent care o fi ea iar trebuie sa astept...
Timpul asta pentru care astept cine e raspunzator pentru el? Pana la proces? As putea contesta? Sau exista vreo alta cale? Pentru a grabi procesul? Va rog..

De greseala sunt si eu constient. Acum nu am ce sa mai fac. Voiam doar sa stiu daca e normal sa dureze atat pana la proces si daca se poate sa aiba loc mai devreme.. In caz de vreo urgenta.
Spre exemplu nu mai stau mult in tara si nu stiu cum si ce o sa se intample daca are loc exact in momentul in care eu lipsesc. Au trecut deja 3 luni si nici acum nu am fost chemat.
Trebuie neaparat avocat?
Multumesc pentru raspuns oricum.
MarkKase777 a scris:

Buna ziua.Ati gresit ca a-ti continuat să conduceți.Nu trebuie să mai contestați nimic.Va sfătuiesc să va angajați un avocat.O sa fiti chemat la parchet,pentru a da declarații.

Slayerism a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevinovat, cu permisul suspendat si dosarul neincheiat AndyMazilescu AndyMazilescu Buna ziua,acum aproape doi ani mi-a iesit in fata masinii o fetita din spatele unei masini de teren ce circula din sensul opus, am claxonat ,franat si manevrat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 0,03 alcolemie Rszabo1993 Rszabo1993 Buna ziua ! Am Foat oprit de brigada rutieră mi sa pus fiola mi-a ieșit 0,03 alcolemeie am cerut proba de sânge și încă aștept rezultatele care ar ... (vezi toată discuția)
Refuz trecere mentiuni/obiectii proces-verbal MetallicA MetallicA Buna ziua, In cursul zieli de astazi am traversat intr-un loc nepermis o sosea cu 4 benzi. Un echipaj de politie trecea cu masina in acest moment, mi-au ... (vezi toată discuția)