avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 7 Ianuarie 2021
Asta ar insemna ca eu as beneficia?
Din moment ce am muncit din iunie 2018 până în ianuarie 2019 februarie si martie nu am lucrat iar dupa am lucrat din aprilie până în noiembrie 2019, iar copilul se va naste in iunie 2020
iulie 2018 - iunie 2020 este eprioada eligibila pentru CCC

Se iau in considerare perioadele :
iulie 2018 - ianuarie 2019 (7 luni)
aprilie - noiembrie 2019 (9 luni)
total : 16 luni

In speta, beneficiati.
Deci daca nu mai merg la munca pana nasc beneficiez...
Va multumesc mult de raspuns
O zi frumoasa!
Buna ziua,
Am o nelamurire.
Eu acum ma aflu in somaj si am ramas însărcinata. Înainte de a intra în somaj am lucrat 6 luni, nu s-a facut prelungire deoarece în luna mai (2020) era în plină pandemie, iar între lichidare si somaj a fost distanta de 2 luni. La angajare eu venisem cu 2 luni mai devreme (noiembrie 2019) de a face primul copil 2 ani, am beneficiat de stimulent. Mie prin luna mai (2021) mi se termină șomajul si eu urmez sa nasc prin august(2021). Intrebarea mea este daca o sa beneficiez de indemnizație ptr creștere copil?
Multumesc!
Buna ziua,
O sa beneficiați daca in perioada Septembrie 2019-August 2021 aveti cel putin 12 luni in care ati lucrat, beneficiat de somaj sau de indemnizația pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mmada28 mmada28 Buna, numele meu este Madalina. In urma cu câteva zile am aflat ca sunt însărcinată in 8 săptămâni, între timp actual angajator, înainte de a apuca ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație sarcina Cristinakst Cristinakst Am 25 de saptamani de sarcina. Iar eu îndeplinesc 1 an la locul de muncă pe 1 aprilie. Pot beneficia de indemnizație? Cum pot? (vezi toată discuția)