avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajat ne-asigurat? angajator disparut, dar cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajat ne-asigurat? angajator disparut, dar cu declaratiile la zi!

Buna ziua.
Pentru sotia unui angajat, cand sa-i fac formele de co-asigurare, aduce de la Anaf adeverinta cu venituri 0, dar specificand ca fostului angajator, a depus declaratia 112 in 24.09.2019!!
Doamna a fost in crestere copil 2 ani; cand sa se intoarca, ia firma de unde nu-i, fara spatiu, fara telefon.
La sediul social am cautat-o eu, cine e acolo nu o cunoaste.
Dar cineva depune declaratii in sept.2019 pentru firma asta!
Doamna apare la CASMB neasigurata (venituri 0, asig soc 0)
Eu nu pot sa o asigur prin sot, ca apare angajata.
Sau pot? Cum sa fac?
Rog sprijin sa ajut doamna asta care a lucrat cinstit la o firma de chinezi!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 22 Octombrie 2019
Poate merge doamna la ITM si sa ceara un extras de REVISAL sa vada exact care este situatia.
Declaratiile le poate depune contabilul acelei societati ... Verificati mai intai la ONRC care este starea societatii, dupa care mergeti la ITM pentru a va clarifica situatia c.i.m.
La ONRC, sociretatea este in functiune.
In declaratia 112/sept 2019, doamna apare angajata, dar venituri salariale 0, asigurata la CASMB - nu.
Cum se poate rezolva daca nu se poate lua legatura cu angajatorul?
Poate doar printr-o actiune in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii salarii firma fara salariati MaryP MaryP Buna seara, Pentru o firma care a avut un singur salariat, cu timp de munca partial, care a fost incheiat la 31.05.2010, se mai depun declaratiile pe 0 la ... (vezi toată discuția)
Salariat neasigurat - urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna dimineata, Am o angajata care in lunile ianurie si februarie 2019 a avut concediu medical - cod indemnizatie 01 - fara stagiu de cotizare, plus ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)