avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ni s-au oprit gazele de trei săptămâni pentru că ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ni s-au oprit gazele de trei săptămâni pentru că doi proprietari refuză montarea senzorilor în apartamentele lor. Care e rezolvarea în această situație?

Buna ziua,
Ne lovim la nivel de bloc de urmatoarea problema :
In urma unei verificari, s-a oprit gazul in bloc pe motiv de lipsa senzori individuali apartament + ceva similar la nivel de scara.
S-a mobilizat asociatia, s-au gasit oferte, s-a inceput montarea senzorilor cu o firma.
Problema este ca 2 proprietari nu vor sa monteze, astfel s-a pus un anunt sec de la asociatie ca..avand in vedere aceasta situatie, gazele raman oprite.In urma solicitarii unor clarificari suplimentare, s-a mentionat ca solutia este sa fie dati in judecata, dar va fi de durata.
Acum, intrebarea :
Chiar nu exista o posibilitate de a ,,izola" acei locatari si a pune gazele in functiune avand in vedere ca toti ceilalti ne-am montat?
Acum, ma gandesc ca pot fi o multime de situatii izolate care pot fi intalinite in astfel de cazuri (apartamente in care nu locuieste nimeni, proprietari decedati, plecati in afara, etc, nu cred ca nu s-a gandit nimeni la exceptii).Sau..poate acei 2 oameni si-au luat plite pe curent si efectiv nu-i intereseaza, sau nu stiu, irelevant motivul..Sunt totusi 2 oameni intr-un bloc de 30-40.
Care este rezolvarea pentru repunerea cat mai rapida a gazului in functiune, avand in vedere faptul ca sunt..3 saptamani de cand e oprit.. si chiar ne este necesar multora..?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dupa gandirea mea naiva.... daca eram sef la ANRE sau ISU, introduceam obligatia montarii si a detectoarelor de fum in apartamente + pe casa scarii.

Nu are rost sa zic ca in 2 ani de zile, un detector de gaze montat la unul din apartamente ne-a salvat blocul de o mare explozie. Dar astea sunt detalii nesemnificative.

Romanul prefera sa cheltuiasca 300 de lei pe tigari, pet-uri de bere sau alte lucruri mult mai benefice pentru viata lui.

Cui ii pasa de o explozie de gaze sau de un incendiu ? Doar am mai trecut prin astea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
stanciu4444, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)