avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-renuntare , fortata de imprejurare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-renuntare , fortata de imprejurare

Buna ziua....In octombrie 2014 a murit tatal meu.Ca mostenitori eram doar eu si fratele meu.In acea perioada eram in Italia si nu am reusit sa ma intorc in tara.Fratele meu mi a cerut sa trimit un act de renuntare la succesiune,pentru ca el sa poata intra in posesia apartamentului de la tata .A trebuit sa vanda apartamentul repede pt ca avea datorii in banca.Fratele meu mi a promis ca,atunci cand voi fi in Romania,vom merge la notar si va trece si pe numele meu garsoniera pe care a cumparat cu banii ramasi din vanzarea apartamentului.Au trecut 5 ani de atunci si el nu vrea sa treaca si pe numele meu garsoniera.
Mentionez ca imobilul se afla pe numele fratelui meu si al sotiei lui si este trecuta in contract si mama mea,care este in viata,dar care la acea data era divortata de tata.
Va rog sa ma ajutati!Cum trebuie sa recuperez partea mea din garsoniera,dat fiindca am fost fortata de imprejurari sa renunt la succesiune pentru ca nu ma aflam in Romania la acea data?Fratele meu refuza sa si respecte promisiunea verbala de la acea data de a mi da partea care mi se cuvenea in urma succesiunii.
Sotia fratelui meu intra obligatoriu in contractul garsonierei cumparate din mostenirea de la tatal meu sau se afla in contract la solicitarea fratelui meu?
Multumesc din suflet !
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Manu70, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:43, 22 Octombrie 2019
Daca nu rezolvati amiabil, in justitie nici cu cel mai bun avocat din tara nu veti castiga procesul.
Trebuia sa consultati un avocat mai inainte de a face un astfel de demers juridic.
Din pacate, oamenii nu mai cred in avocati si acest lucru ii costa de multe ori pierderea averii...pierderea libertatii si a tot ce se mai poate pierde...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc din suflet domnule avocat !Asa este,eu cred in avocati,dar era o situatie atunci....Apoi ,am crezut mult in fratele meu....E trist ....
Ati fost amabil sa mi raspundeti....Imi permiteti va rog inca o intrebare: de ce sotia lui este trecuta in contractul garsonierei ce i apartine fratelui meu,in urma vinderii apartamentului mostenit de la tata?A cerut fratele meu asta sau vine de la sine pentru ca sunt casatoriti?Pentru mine e foarte important sa stiu.
Multumesc din suflet!Succes!!
Daca bunul imobil provine doar din banii din mostenire bunul va fi doar al lui.
Dar...acesta este un aspect care se va analiza in cazul in care va ajunge la divort si partaj cu sotia lui...

Oricum, nu era obligatoriu sa apara si sotia lui in contractul respectiv.
Poate ca asa a vrut insa notarul...cine stie...ca notarii pot avea opinii dintre cele mai diverse...
Daca a avut incredere il notar il poate costa foarte mult daca nu a avut si avocat care sa il consilieze juridic...

Este posibil ca si el la randul lui sa aiba probleme in caz de divort...
Adica sa piarda si el asa cum ati pierdut dvs...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Drept civil serg serg succesiunea .tata a decedat ,suntem 6 frati ,unul dintre frati a renuntat la mostenire printr-o declaratie notariala ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mihay24 mihay24 Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)