avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum pot determina lichidatorul judiciar sa aplica o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum pot determina lichidatorul judiciar sa aplica o hotarare judecatoreasca definitiva?

Buna seara.

Am o hotarare judecatoreasca definitiva, a unui litigiu de munca, cu o societate, care la finalul procesului m-am trezit ca ea isi declarase faliment-ul, la cererea unor creditori, fiind desemnat un lichidator judiciar.
Hotararea definitiva am trimis-o lichidatorului judiciar (iunie 2019), in vedera incheierii contractului individual de munca, conform hotararii judecatoresti.

Lichidatorul imi transmite ca nu poate sa aplice hotararea judecatoreasca, deoarece societatea respectiva, nu a furnizat parola de acces in REVISAL si din iunie ma uit cu hotararea pe pereti.
Hotararea definitiva am trimis-o si la Inspectia Muncii Bucuresti (august 2019), care a trimit la ITM Iasi de care apartine lichidatorul judiciar, la care ITM Iasi a trimis la ITM Bacau de care apartine societatea falimentara, pentru a raspunde ei la solicitarea mea.

Dupa cca.2 luni la care hotararea judecatoreasca s-a plimbat intre ITM-uri, nu am primit niciun raspuns, cu incheierea contractului meu de munca.
Mentionez ca contractul meu trebuia incheiat conform hotararii judecatoresti, cu art. 56 lit.c), din codul muncii pe cand societatea a incheiat contractul de capul lor (lucru care ma afecteaza deoarece am avut proces si cu CNPP, pentru ca mi se imputau niste bani, deoarece contractul era incheiat cu alt articol si cu alta data, decat in hotarare). Oricum contractul trecuie musai incheiat cu acel articol iar lichidatorul refuza sa aplice hotararea, ca invoca ca nu are parola, nici nu imi mai raspunde.

Intrebarea este. cum pot obliga lichidatorul judiciar sa incheie contractul conform hotararii judecatoresti definitive?
Trebuie sa ma judec cu lichidatorul pentru a obtine o hotarare judecatoreasca definitiva sa aplice aceasta hotarare judecatoreasca definitiva?

Exista vreo prevedere legala, prin care se poate face plangere penala lichidatorului pentru "Neaplicarea unei hotararii judecatoresti definitive?" deoarece el este administratorul societatii, societatea nemaiavand drept de stampila, etc. Stiam ca era ceva in codul de procedura penala, cu neaplicarea hotararii judecatoresti.
Stiu ca la solicitarea societatii, sau in cazul meu a lichidatorului, ITM furnizeaza parola REVISAL daca exista temei legal. Am inteles de la lichidator ca a solicitat parola de acces de la ITM, dar pana acum trebuia sa trebuia sa aiba parola si sa opereze in REVISAL. In schimb lichidatorul nu imi raspunde daca a primit parola sau ce au mai facut de atunci. Cred ca ma ia de fraier, sau trateaza cu dezinteres.

Din ceea ce cunosc, stiu ca ITM ar putea incheia ei contractul, cu aprobarea de la Inspectia Muncii.

Care sunt pasii de urmat si care sunt prevederile legale de care m-as putea folosi?
Va rog sa imi spuneti unde sa ma orientez - legea, articol.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
cosming2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosming2018 , utilizator 21:30, 31 Octombrie 2019
Buna seara,
Luati legatura cu un executor judecatoresc care sa va sprijine.
Buna seara.

Nu se poate face plangere penala? Hotararea este executorie de drept.

A doua intrebare - cine plateste executorul judecatoresc? Imi da lichidatorul banii pe executor? Poate executorul sa oblige doar sa opereze lichidatorul in Revisal?

Am daune morale de recuperat de la societate (prin hotarare judecatoreasca), dar pentru aceelea sunt creditor in proces.
Pe mine ma intereseaza acum, daca executorul poate obliga lichidatorul doar sa opereze in REVISAL si de unde recuperez banii pentru executor.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
cosming2018, utilizator
Realitatea este ca obtinerea datelor de acces in Revisal poate fi o aventura pentru lichidatorul judiciar. Aventura ce poate dura mult si e posibil sa nu obtina datele de acces.

Aceasta pentru ca se solicita de catre itm documente pe ca lichidatorul judiciar e posibil sa nu le aiba, cum ar fi certificatul de inmatriculare in registrul comertului.

O plangere penala in situatia asta pare a fi doar o actiune rau intentionata din care nu veti obtine niciun folos.

Nu cred ca veti reusi nimic prin executare silita.

Parerea mea este ca solutia este la itm.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa
-
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
cosming2018, utilizator
Are proces pe rol cu creditorii pentru faliment la deschiderea procedurii de catre creditori.
Stiu ca certificatul il are lichidatorul.
Atunci este legal sa lichidezi o societate fara documene, fara acte? Iar contractul sa ramana deschis?
Documentele (certificat de inregistrare, etc) le obtine de la ONRC, nu?, Nu asa este legea?
Deci lichidatorul este administratorul societatii, ei se misca ca ex-administrator, nu au nevoie de aprobati. Legea este clara.
Nu este infractiune, sa lichideze o societate fara sa aiba niciun act la baza?
Daca este legal asta, este legal ca societate prin notificare sa spuna ca nu are angajati cu salariati activi, pentru a putea lichida in liniste?
Asta nu este penal?
Cum lichidatorul nu aduce la cunosinta judecatorului ca societatea nu colaboreaza pentrua fie amendat administratorul? Nu este partas la infractiune?

Rugandu-ma de li chidator de 6 luni s aincheie contractul, nu ar trebui aducs la cunostinta judecatorului, ca societatea incalca legea, si sa fie obligat administratorul sa puna la dispozitie documentele lipsa sau sa refitice informatiile eronate.

Lichidatorul merge ca calul inainte, ce ii pune administratorul o ia de buna.
Pana nu am verificat eu la ITM, lichidatorul nu stia ca eu am contractul activ. Este normal ca lichidatorul sa nu se fi interesat deloc, cu situatia Revisal?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
cosming2018, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de munca ContSters21743 ContSters21743 Buna ziua. O persoana urma sa se angajeze la o soc.com. Pana sa fie angajata, persoana respectiva a fost imputernicita sa preia programul Revisal si parola ... (vezi toată discuția)
Inscriere in carnetul de munca in baza unei hotarari judecatoresti-acte necesare iuliainstant iuliainstant Buna ziua. Speta pe care vreau sa v-o prezint este urmatoarea: prin hotarare judecatoreasca irevocabila, instanta a constatat existenta raporturilor de munca ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare al creantelor salariale nitmar nitmar am hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie privind plata drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni; Am obtinut incuviintarea executarii silite, ... (vezi toată discuția)