Buna seara.
Am o hotarare judecatoreasca definitiva, a unui litigiu de munca, cu o societate, care la finalul procesului m-am trezit ca ea isi declarase faliment-ul, la cererea unor creditori, fiind desemnat un lichidator judiciar.
Hotararea definitiva am trimis-o lichidatorului judiciar (iunie 2019), in vedera incheierii contractului individual de munca, conform hotararii judecatoresti.
Lichidatorul imi transmite ca nu poate sa aplice hotararea judecatoreasca, deoarece societatea respectiva, nu a furnizat parola de acces in REVISAL si din iunie ma uit cu hotararea pe pereti.
Hotararea definitiva am trimis-o si la Inspectia Muncii Bucuresti (august 2019), care a trimit la ITM Iasi de care apartine lichidatorul judiciar, la care ITM Iasi a trimis la ITM Bacau de care apartine societatea falimentara, pentru a raspunde ei la solicitarea mea.
Dupa cca.2 luni la care hotararea judecatoreasca s-a plimbat intre ITM-uri, nu am primit niciun raspuns, cu incheierea contractului meu de munca.
Mentionez ca contractul meu trebuia incheiat conform hotararii judecatoresti, cu art. 56 lit.c), din codul muncii pe cand societatea a incheiat contractul de capul lor (lucru care ma afecteaza deoarece am avut proces si cu CNPP, pentru ca mi se imputau niste bani, deoarece contractul era incheiat cu alt articol si cu alta data, decat in hotarare). Oricum contractul trecuie musai incheiat cu acel articol iar lichidatorul refuza sa aplice hotararea, ca invoca ca nu are parola, nici nu imi mai raspunde.
Intrebarea este. cum pot obliga lichidatorul judiciar sa incheie contractul conform hotararii judecatoresti definitive?
Trebuie sa ma judec cu lichidatorul pentru a obtine o hotarare judecatoreasca definitiva sa aplice aceasta hotarare judecatoreasca definitiva?
Exista vreo prevedere legala, prin care se poate face plangere penala lichidatorului pentru "Neaplicarea unei hotararii judecatoresti definitive?" deoarece el este administratorul societatii, societatea nemaiavand drept de stampila, etc. Stiam ca era ceva in codul de procedura penala, cu neaplicarea hotararii judecatoresti.
Stiu ca la solicitarea societatii, sau in cazul meu a lichidatorului, ITM furnizeaza parola REVISAL daca exista temei legal. Am inteles de la lichidator ca a solicitat parola de acces de la ITM, dar pana acum trebuia sa trebuia sa aiba parola si sa opereze in REVISAL. In schimb lichidatorul nu imi raspunde daca a primit parola sau ce au mai facut de atunci. Cred ca ma ia de fraier, sau trateaza cu dezinteres.
Din ceea ce cunosc, stiu ca ITM ar putea incheia ei contractul, cu aprobarea de la Inspectia Muncii.
Care sunt pasii de urmat si care sunt prevederile legale de care m-as putea folosi?
Va rog sa imi spuneti unde sa ma orientez - legea, articol.
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
cosming2018 , utilizator
21:30, 31 Octombrie 2019