avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond special pentru susținerea restanțelor nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond special pentru susținerea restanțelor nou înființat: e legal sau administrația blocului își face de cap?

Buna ziua!
De ceva vreme a aparut o coloana noua la avizier in lista de plata a intretinerii. Aceasta se numeste ,,Fond special pentru sustinerea restantelor pana la recuperarea datoriilor de la propietari". Fiecare apartament are de plata, 23, 31 sau 42lei pe luna chiar daca este sau nu este restant.
Este legala treaba asta sau administratia blocului isi face de cap? Cand ne mai vedem banii inapoi?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:10, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,
Puteti cere Procesul verbal ad Adunarii generale in care sa hotarat crearea acestui fond precul si masurile ce s-au luat pentru recuperarea prejudiciului de la restantieri.
Fondul este legal...cand se recupereaza restantele se returneaza banii.
Dar trebuie sa existe hotarare a AG.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

N.A.G. a scris:

Este legala treaba asta sau administratia blocului isi face de cap?

Daca platiti deja fond de rulment, care are cumva si acel rol de a asigura eventualele restante, este ilegal.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat nu precizati concret cui apartine hotararea constituirii acelui fond este hazardat sa ne pronuntam
Administratorul d eimobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere constituirea de fonduri
Atat timp cat fiecare proprietar detine constituit fond de rulment legal prevazut nu se justifica obligarea restului proprietarilor sa suporte c/v intretinere rau platnici
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

vali m a scris:

Fondul este legal...cand se recupereaza restantele se returneaza banii.
Dar trebuie sa existe hotarare a AG.

Ma iertati dar nu va cred. Poate veniti si cu un articol de lege ......

Alte discuții în legătură

Președintele asociației de proprietari și doi membri ai comitetului ... Lyka76 Lyka76 Președintele asociației de proprietari și doi membrii de comitet plus citiva vecini au hotărît să înființeze un fond de urgenta pt plata unor furnizori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri ... LoredanaM. LoredanaM. Bună ziua . Am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri din partea celor care cunosc mai bine situația. Locuim într un bloc unde sunt mulți ... (vezi toată discuția)
In calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea ... paulica_67 paulica_67 in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu ... (vezi toată discuția)