avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond special pentru susținerea restanțelor nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond special pentru susținerea restanțelor nou înființat: e legal sau administrația blocului își face de cap?

Buna ziua!
De ceva vreme a aparut o coloana noua la avizier in lista de plata a intretinerii. Aceasta se numeste ,,Fond special pentru sustinerea restantelor pana la recuperarea datoriilor de la propietari". Fiecare apartament are de plata, 23, 31 sau 42lei pe luna chiar daca este sau nu este restant.
Este legala treaba asta sau administratia blocului isi face de cap? Cand ne mai vedem banii inapoi?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:10, 28 Octombrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
(1) In cadrul adunarii generale, proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special, precum si modul de constituire al acestora.

Daca au un administrator care a fugit cu banii...cum sa procedeze?? Se aproba un astfel de fond, altfel nu au apa calda si caldura, acopera ce a furat ala sau ce nu au platit restantierii, apoi ii dau in judecata si se recupereaza banii.

vali m a scris:

Daca au un administrator care a fugit cu banii...cum sa procedeze??

Asta cu administratorul maratonist ...nu tine. Este cu totul alta speta. Pe logica dvs. ar trebui sa constituim un fond special si ptr. eventualitatea ca fuge postasul cu banii de pensii. Nu?
Sa revenim la restantieri.
Fondul de rulment trebuie dimensionat si rectificat anual tocmai ca sa poata acoperii toate cheltuielile lunare dar si unele restante care nu au cum sa se intinda pe mai mult de 90 zile.
Daca la asociatia respectiva s-au acumulat restante considerabile pe mai mult de 90 zile atunci ii luam la intrebari pe responsabilii care nu au respectat legea si nu au actionat in instanta pe respectivii restantieri. Da?
Deci haideti sa renuntam la masurile acestea perimate care imi amintesc de Bumbesti-Livezeni, tovarasie si dati un leu pentru Ateneu.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
gigiz, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa....si cat dureaza un proces?? Se poate si de la 2 ani in sus....Ce fac oamenii intre timp? Fondul de rulment acopera cheltuielile dintr-o luna.

''...Daca la asociatia respectiva s-au acumulat restante considerabile pe mai mult de 90 zile atunci ii luam la intrebari pe responsabilii care nu au respectat legea si nu au actionat in instanta pe respectivii restantieri..'' cum ii luati la intrebari??? In instanta, nu?? Si cat dureaza? Ce facem intre timp??
Poate dvs aveti o asociatie unde totul este la zi,dar sunt cazuri si cazuri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele asociației de proprietari și doi membri ai comitetului ... Lyka76 Lyka76 Președintele asociației de proprietari și doi membrii de comitet plus citiva vecini au hotărît să înființeze un fond de urgenta pt plata unor furnizori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri ... LoredanaM. LoredanaM. Bună ziua . Am și eu o nelămurire și as dori răspunsuri din partea celor care cunosc mai bine situația. Locuim într un bloc unde sunt mulți ... (vezi toată discuția)
In calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea ... paulica_67 paulica_67 in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu ... (vezi toată discuția)